Vijf Zwolse clubs naar de nacompetitie

| 27-05-2018

Vijf Zwolse voetbalclubs doen via de nacompetitie nog mee om promotie naar een hogere klasse. Berkum begint dinsdag al aan een dubbele ontmoeting met SteDoCo, terwijl Be Quick '28, ZAC en CSV '28 aankomende zaterdag aan het toetje beginnen. Vierdeklasser VSW mag de eerste ronde overslaan en speelt op 9 juni direct de finale.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum
Berkum is de eerste Zwolse club die in actie komt. De Zwollenaren pakten zaterdag een punt tegen SC Genemuiden (1-1) en dat was voldoende om de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie te bereiken. De eerste ronde wordt afgewerkt tegen SteDoCo, de nummer drie van de hoofdklasse A. Berkum begint dinsdag met een uitwedstrijd, waarna zaterdag de return in Zwolle wacht. Mocht Berkum die ronde overleven, dan wacht een finale (twee duels) tegen de winnaar van het tweeluik tussen Capelle en Excelsior '31. De twee finalewedstrijden worden gespeeld op 5 en 9 juni.

Be Quick '28
Be Quick '28 ging in de tweede klasse H met de derde periodetitel aan de haal en mag zich daardoor ook opmaken voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Edwin van Nijen speelt in de eerste ronde een uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys, die aankomende zaterdag wordt afgewerkt. Krijgt Be Quick het voor elkaar om die partij te winnen, dan treft het in de tweede ronde de winnaar van Den Ham - AVW '66. De finale staat vervolgens gepland voor zaterdag 16 juni. Het gaat in dit geval om enkele wedstrijden.

ZAC
ZAC pakte op de laatste speeldag de derde periodetitel in 3C en treft in de eerste ronde van de nacompetitie tweedeklasser ASC '62. Als ZAC die ontmoeting met een overwinning afsluit, dan gaat het in de tweede ronde op tegen de winnaar van Swift '64 - Quick '20. Ook de finale van deze nacompetitie is op zaterdag 16 juni en het gaat eveneens om enkele wedstrijden.

VSW en CSV '28
De vierdeklassers VSW en CSV '28 werken een iets ander programma af. Eerstgenoemde hoeft maar één wedstrijd te winnen om te promoveren, aangezien VSW de hoogst geklasseerde periodekampioen van 4C is. De formatie uit Windesheim speelt in de finale tegen de winnaar van Kampen - VEVO. CSV '28 moet twee rondes overleven en begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld. Bij een overwinning volgt een finale, waarin CSV moet spelen tegen de winnaar van Bruchterveld - Harfsen.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, CSV ‘28, VSW

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws