Vijf tegengoals, maar toch is Blom de held

| 07-06-2016

Je krijgt er als doelman vijf om de oren, maar toch stap je na afloop als de held van het veld. Het overkomt dinsdag Be Quick-keeper Oscar Blom, die tijdens de halve finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal uitgroeit tot de man waar het om draait. In de beslissende penaltyserie tegen WVF pakt de goalie er twee en zo is hij na afloop het middelpunt van de feestvreugde.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De halve finale tussen Be Quick ’28 A1 en WVF A1, het is er eentje boordevol verhalen. Het scoreverloop is bizar, de eindstand (5-5) misschien nog wel gekker. Daarnaast valt halverwege de tweede helft het licht uit en is het ene doelpunt nog mooier dan de ander. Maar het is ook de avond van Oscar Blom, doelman van Be Quick ’28 A1. Hij is opgetrommeld, omdat de normale keeper van de A1 kampte met schoolverplichtingen en zo staat de B-junior ineens onder de lat bij de A’s. “Dat vond ik echt al geweldig, dat ze mij dan vragen. Ze hadden ook voor een keeper van de A2 of zo kunnen gaan, maar toch kwamen ze bij mij uit. En dan loopt het zo af”, lacht Blom, terwijl de voetbalhit van John de Bever door de kleedkamer schalt. Het past prima bij de gemoedstoestand van de doelman.

Want de afloop van het duel tussen Be Quick ’28 en WVF maakt het uiteindelijk tot de avond van Blom. In de reguliere negentig minuten heeft hij nog baat bij een vishengel, aangezien hij de ene na de andere bal uit het net moet vissen. In totaal wordt Blom vijfmaal gepasseerd. “Zeker bij twee doelpunten reken ik mezelf iets aan. De kopbal bij de 5-4 moet ik bijvoorbeeld hebben, maar op dat moment was ik niet geconcentreerd genoeg”, is de goalie zelfkritisch. Vijf tegendoelpunten is voor een keeper dan ook niet om over naar huis te schrijven, maar Blom maalt daar uiteindelijk geen moment om. Hij wordt de held en dat als invaller voor de afwezige eerste doelman. In de penaltyreeks weet hij er twee te stoppen en de laatste is zelfs beslissend. Blom plukt de bal uit de hoek en daarmee brengt hij Be Quick naar de finale.

“Mensen zeggen altijd dat ik niet echt een penaltykiller ben. Een vriend van mij zegt altijd dat ik lang moet blijven staan en dan reageren. Vanavond is gebleken dat het klopt. Op die manier kun je minder ingeschoten penalty’s prima pakken”, legt Blom zijn tactiek uit. Aankomende vrijdag wacht voor Be Quick de finale en daar is ook Blom weer bij. Door zijn heldendaad van dinsdag zit hij vrijdag opnieuw bij de selectie, de plek onder de lat is dan echter weer voor Bram Jager. Maar dit pakt niemand Blom meer af. Dat is zeker.

Voetbal, Be Quick ’28, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws