Vijf spelers helpen VSW weer uit de brand

| 02-03-2016

Voetbalvereniging VSW in Windesheim lijkt gered. Door een gebrek aan spelers stond de club - opnieuw - op de rand van de afgrond, maar de stekker blijft er definitief in. Onder leiding van Ruud de Rooij, voorzitter technische commissie, is het gelukt om vijf nieuwe spelers te binden en dat is genoeg om het vlaggenschip op de been te houden. “Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar wij zijn hier enorm blij mee”, reageert De Rooij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was zo’n beetje vaste prik. Zo rond februari kwam de oproep van VSW weer voorbij. Spelers gezocht, want anders kon het wel eens gedaan zijn met de piepkleine vereniging. Jeugd is er namelijk amper en daardoor is er ook geen enkele sprake van doorstroming. Sporadisch is er een jeugdteam, maar na verloop van tijd moeten deze spelers het elders gaan zoeken. De vluchtroutes komen dan vaak uit bij Wijhe ’92 of SVI. VSW is deze spelers dan kwijt. “En dat is echt doodzonde”, meent De Rooij. “Er zitten echt wel talentvolle spelers bij. Nu hebben we een C1, maar die spelers moeten waarschijnlijk ook weer elders gaan voetballen. Een paar van die jongens willen we alvast laten proeven aan het seniorenvoetbal, zodat ze wellicht toch betrokken blijven”, zegt De Rooij.

Want er is iets gaande in Windesheim. Plots was daar dinsdag het bericht over liefst vijf nieuwe spelers. Paco en Joey Platenkamp en Jari van Wijnen komen over van tweedeklasser Wijhe ’92 en Sander Teelen verruilt het shirt van SV Zwolle voor dat van VSW. De clubloze Robin Seubring sluit eveneens aan. Voor de buitenwacht transfers die uit de lucht komen vallen, maar voor De Rooij niet. Hij is enorm druk. “Samen met Dennis de Boer, ook TC-lid, proberen we een representatief elftal op de been te brengen. De vijf jongens die hebben toegezegd, zijn geen onbekenden. Het is eigen kweek, ze hebben hier eerder gevoetbald. Maar ook zij moesten weg omdat er geen jeugdelftallen waren.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij de vijf huidige aanwinsten gaat het waarschijnlijk niet blijven. De Rooij is nog in gesprek met vier voetballers, waaronder een keeper. “Je merkt dat het in het dorp weer wat gaat leven. En ook voor de jongens waar we nog mee in gesprek zijn, is dit een mooi signaal”, zegt de voorzitter van de technische commissie, die daarmee één taak heeft volbracht. VSW is voor het komende seizoen gered. Maar de kartrekker wil nu verder. “Het is zaak om dit uit te bouwen, ook met de jeugd. We willen VSW weer echt levensvatbaar maken.”

Voetbal, VSW, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws