Vijf kilometer is prooi voor Veldman en Fibbe

Vijf kilometer is prooi voor Veldman en Fibbe

| 10-09-2019

Michiel Veldman heeft dinsdagavond tijdens de 29ste editie van de Salverda Berkumloop de vijf kilometer op zijn naam gezet. De atleet uit Nieuwleusen liep naar een tijd van 16 minuten en 22 seconden, waarmee hij onder andere Joep Emmen net voor bleef. Monique Fibbe was de snelste bij de vrouwen, zij kwam tot een eindtijd van 19 minuten en 48 seconden.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De strijd bij de heren was een spannende, maar op het laatste moment maakte Veldman het verschil. Hij bleef zijn concurrentie vier seconden voor, want Emmen snelde naar een tijd van 16 minuten en 26 seconden. De derde plaats was voor Kibrom Hadgu, die net tekort kwam om Emmen voor te blijven. “Het was een geweldige loop vandaag”, vertelt Emmen. “Ik wist niet goed hoe ik zou zijn, maar het ging ook in de laatste kilometer nog lekker. Toen ze gingen versnellen kon ik het net niet bijbenen, maar met een ultieme eindsprint pakte ik nog de tweede plaats. Dat was mooi, lekker.”

De wedstrijd bij de dames was iets minder spannend, want Fibbe was met haar tijd onder de twintig minuten duidelijk de sterkste van het veld. Nummer twee Joanne Lehr noteerde een tijd van 20 minuten en 6 seconden, terwijl nummer drie Minke Nijhuis een dikke minuut later over de streep kwam. Zij liep een tijd van 21 minuten en 12 seconden.

Reactie van Joep Emmen

Hardlopen, Salverda Berkumloop, Joep Emmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws