Vijf keer goud voor zwemmers van ZV 44

| 11-01-2016

De Zwolse zwemmers van zwemvereniging ZV 44 hebben afgelopen weekend tijdens de Overijsselse kampioenschappen korte baan vijf gouden medailles mee naar huis genomen. Gabriëlle Bolk won goud op de 100 meter vrije slag bij de dames, terwijl Tristan Scholten de snelste was op zowel de 100 als de 200 meter vlinderslag. Ook Lindsey Berghuis pakte tweemaal goud.

In Nijverdal was het zaterdag eerst de beurt aan Gabriëlle Bolk. Zij zwom de 100 meter vrije slag in een tijd van 58,24 seconden werd zij de winnares. Bij de jongens junioren 2 ging Tristan Scholten vervolgens met goud aan de haal op de 100 meter vlinderslag. In een tijd van 1.09,50, tevens een persoonlijk record, liet hij de concurrentie achter zich. Lindsey Berghuis gaf het succes daarna een vervolg. Zij zwom de 200 meter vlinderslag in een persoonlijk beste tijd van 2.52,38 en kreeg daarmee ook een gouden medaille omgehangen. Verder bemachtigde ze ook nog zilver op de 100 meter vrije slag en brons op de 200 meter rugslag. Daarnaast won ook Scholten nog een zilveren plak op de 200 meter vrije slag.

Op zondag waren er eveneens goede resultaten. Berghuis startte de dag met winst op de 200 meter vrije slag en daarbij kwam ook nog een gouden medaille voor Scholten. Hij was tevens de beste op de 200 meter vlinderslag. Naast deze prima prestaties werden er nog meer medailles in de wacht gesleept. Scholten, Bolk en Berghuis zwommen allen nog prima wedstrijden, waardoor het totaal uiteindelijk uitkwam op vijf keer goud, vijf keer zilver en tweemaal brons. Tot slot zwom Michael Bolk op de 50 meter vlinderslag een mooi persoonlijk record: 27,25.

Zwemmen, Gabriëlle Bolk, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws