Vijf keer eremetaal voor zwemmers ZV 44

| 18-12-2017

De zwemmers van ZV 44 hebben afgelopen weekend tijdens de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen (NJJK) in Eindhoven maar liefst drie zilveren medailles en twee bronzen medailles weten te bemachtigen. Daarnaast wisten zij meerdere top tien-noteringen te behalen. In totaal deed de Zwolse zwemvereniging met twaalf zwemmers mee aan het kampioenschap.

© Henrico Polinder

Debutante Veerle Riezebos bewees dat zij in prima vorm verkeerde en toonde op de schoolslag aan dat zij in haar leeftijdscategorie tot de top van Nederland behoort. Zowel op de 100 meter als de 200 meter schoolslag wist zij zich naar de tweede plaats op het erepodium te zwemmen en haar 50 meter was nog eens goed voor een bronzen plak. Sven Klink maakte ook zijn debuut op het NJJK en liet zich direct van zijn beste kant zien. De succesvolle Zwolse zwemmer pakte op de 200 meter wisselslag en de 50 meter vlinderslag respectievelijke zilver en brons.

Naast Riezebos en Klink zwommen ook Nora Weerman, Robin van den Berg, Jolijn Liezen en Lotte Pieterman zich naar een plaats in de top tien van Nederland. Pieterman wist zich zelfs via een zinderende swim-off te plaatsen voor de finale op de 100 meter schoolslag. Zij bereikte hiermee een mooie tiende plaats in het eindklassement. Het meisjes estafetteteam was goed voor een zevende plaats op de vier keer 100 meter vrije slag, terwijl teamgenoten Danny Brown, Daniƫlle Meinema, Denice Koolman, Naomi Polinder, Lindsey Berghuis en Michelle van den Hoofdakker ook goede tijden noteerden.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws