Vijf Hanzerenners eindigen op podium

| 20-03-2012

De jeugdrenners van Hanzerenners Zwolle hebben de voorjaarscompetitie prima afgesloten. In Hattemerbroek werden zaterdag bij de derde en tevens laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie maar liefst vijf podiumplaatsen veiliggesteld. In de C-klasse was zelfs het complete podium voor de Hanzerenners.

Bij de wedstrijd in Hattemerbroek ging de zege in de C-klasse (categorie 5, 6, 7 en eerstejaars nieuwelingen) weliswaar niet naar een Hanzerenner, maar daar maalde na afloop niemand om bij de Zwolse wielervereniging. Tim van Heerde, Ron Groeneveld en Phaedra Krol eindigden immers als eerste, tweede en derde in het eindklassement van de voorjaarscompetitie. In categorie 3/4 verdedigde Ilse Grit zaterdag met succes haar derde plaats in het klassement. Ilse sprintte in Hattemerbroek naar een mooie vijfde plaats en wist daarmee haar derde plaats in het algemeen klassement te behouden.

Jurre Grit stond voorafgaand aan de laatste wedstrijd in categorie 1/2 met twee dames van WV Emmen op de eerste plaats, maar slaagde er niet in om de koppositie vast te houden. De zege in Hattemerbroek ging naar Karlijn Luisman van WV Emmen. De Hanzerenners Jurre Grit en Jelle de Vries eindigden respectievelijk als tweede en derde, waardoor Jurre in het eindklassement op een verdienstelijke tweede plaats is geƫindigd.

© Gerrit Grit
Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Phaedra Krol, Ilse Grit, Tim van Heerde, Ron Groeneveld

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws