Vier Zwolsen in Gent, WB voor Gunnewijk

| 22-03-2012

Marijn de Vries en Kirsten Wild verschijnen komende zondag aan de start van de eerste editie van Gent-Wevelgem voor vrouwen. Het AA Drink Cycling Team komt niet met haar sterkste ploeg naar België, want in Italië worden er gelijktijdig punten voor de wereldbeker verdeeld in de Trofeo Alfreda Binda. Gent-Wevelgem is een prima alternatief voor de rensters die niet in de selectie voor de wereldbeker zitten. Van Kirsten Wild is het bovendien bekend dat zij goed uit de voeten kan op de ruwe ondergrond van het Vlaamse land.

Organisator Flanders Classics heeft dit jaar meer koersen voor vrouwen in haar kalender opgenomen, die veelal op dezelfde dag worden verreden als de traditionele klassiekers bij de mannen. Zo had GP Stad Waregem woensdag al haar vuurdoop voor vrouwen, gelijktijdig met alweer de 67ste Dwars door Vlaanderen voor mannen. Naast Wild richt AA Drink haar pijlen zondag op Lizzi Armitstead, die onlangs de Omloop van het Hageland won. Het duo wordt omringd door een sterk zestal: Lucy Martin (Groot-Brittannië), het Zweedse koppel Madelene Olsson en Isabelle Söderberg, de Zwolse Marijn de Vries, ‘thuisrijdster’ Jessie Daams en de Australische Carla Ryan. De Zwolse Janneke Kanis komt voor Project 1t4i/Skil in actie in Gent, terwijl Geerike Schreurs de kleuren van Team Sengers vertegenwoordigt.

Loes Gunnewijk rijdt wel de Trofeo Alfreda Binda. De 31-jarige Zwolse, die het seizoen met winst opende in de Omloop Het Nieuwsblad, krijgt van haar Australische team GreenEdge de rensters Judith Arndt, Shara Gillow, Amanda Spratt, Claudia Haüssler en Linda Villumsen mee als ploeggenoten. De wedstrijd is de eerste van het wereldbekerseizoen voor vrouwen. Rond het dorpje Cittiglio in de Italiaanse provincie Varese (Lomdardije) worden acht ronden van 15 kilometer verreden. Er moeten twee lastige beklimmingen in elke ronde worden bedwongen, namelijk de Casale Alto en de Azzio.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Janneke Busser-Kanis, Marijn de Vries, Geerike Schreurs, AA Drink Cycling Team, Argos-Shimano, Orica-AIS, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws