Vier Zwolsen aan de finish in zwaar NK

| 23-06-2012

Met groots vertoon van macht heeft de vrouwenploeg van Rabobank het NK wielrennen in Kerkrade gedomineerd. Annemiek van Vleuten kwam als eerste over de finish, gevolgd door Marianne Vos. Beste Zwolse werd Anna van der Breggen op een zevende plek, Janneke Kanis kwam als achtste over de streep. Er finishten in totaal slechts 25 vrouwen, onder wie Marijn de Vries op plek 14. Kirsten Wild, volop in voorbereiding op de Spelen en vooral trainend op de baan, werd achttiende.

Al meteen in de eerste van de elf ronden van ruim tien kilometer reden zes dames weg uit het peloton en daar maakte Van der Breggen ook deel van uit. Van Vleuten, Vos, Lucinda Brand (AA Drink) en Amy Pieters (Argos) wisten uit die groep echter te ontsnappen en bouwden snel aan een beslissende voorsprong. Op ruim drie ronden voor de finish plaatste Van Vleuten een aanval en leek solo naar haar eerste nationale titel te rijden. Marianne Vos - weer voor het eerst in koers sinds haar sleutelbeenbreuk - kon de kloof dichten, maar gunde ploeggenote Van Vleuten haar eerste nationale tricot. Het peloton kwam versnipperd over de streep op meer dan negen minuten achterstand. Van der Breggen (Sengers) moest in totaal tien minuten toegeven, Kanis en De Vries al twaalf.

Wielrennen, Kirsten Wild, Janneke Busser-Kanis, Marijn de Vries, AA Drink Cycling Team, Argos-Shimano, Anna van der Breggen, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws