Vier Zwolse clubs naar de nacompetitie

| 26-05-2019

De reguliere voetbalcompetitie is ten einde, maar voor vier Zwolse clubs gaat het seizoen nog even door. WVF en SVI spelen de aankomende weken om promotie naar de eerste klasse, terwijl CSV '28 via de nacompetitie mag proberen om derdeklasser te blijven. Datzelfde geldt voor zondagclub SV Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

WVF nam in de allerlaatste minuut van het seizoen een periodetitel over, waardoor het aankomende zaterdag mag aantreden in de eerste ronde van de nacompetitie. Daarin speelt de Zwolse tweedeklasser tegen Unicum, dat op doelsaldo tweede werd in de tweede klasse G. De wedstrijd vindt plaats in Lelystad. Mocht WVF die wedstrijd winnen, dan wacht in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen De Merino's en Lelystad '67. SVI maakt ook deel uit van dat schema en speelt in de eerste ronde tegen eersteklasser ASV Dronten. Mocht die partij gewonnen worden, dan treft SVI in de tweede ronde de winnaar van Sparta Enschede tegen VRC. WVF en SVI kunnen elkaar pas in de finale tegenkomen.

CSV '28 ontliep op de laatste sleepdag directe degradatie en krijgt nu de kans om via de nacompetitie niet te degraderen. De Zwolse derdeklasser moet het daarin allereerst opnemen tegen Elspeet. Als CSV het voor elkaar krijgt die ontmoeting winnend af te sluiten, dan wacht in de finale een treffen met SDS '55 of WZC Wapenveld. SV Zwolle zit in dezelfde positie, maar dan uiteraard op zondag. In de eerste ronde speelt de zondag derdeklasser tegen GFC, om het in een eventuele finale op te nemen tegen Albatross of Markelo.

Voetbal, SVI, WVF, CSV ‘28, SV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws