Vier strandvoetbalsters van HTC in Oranje

| 06-07-2016

De HTC-strandvoetbalsters Jennieke van der Pol, Marianne ten Brinke, Stef Saaltink en Annelies Martijn zijn opgenomen in de dertienkoppige selectie van het Nederlands beachsoccerteam. “Er is dit jaar voor het eerst een Nederlands team voor vrouwen en in dat team zijn wij met HTC goed vertegenwoordigd”, zegt keepster Annelies Martijn, die dinsdagavond in Zwolle de eerste training met Oranje heeft afgewerkt op sportpark De Pelikaan.

“Wij trainen met het Nederlands team deze maand drie dinsdagen in Zwolle. In totaal zijn er dertien speelsters opgeroepen en daar moeten er nog drie van afvallen”, vertelt Martijn, die zelf niet hoeft te vrezen voor haar plek in het team. “Er zijn twee keepsters geselecteerd, dus Anna Reitsma van VIOD en ik gaan eind juli zeker mee naar Portugal.” Van 29 tot en met 31 juli staat in Portugal het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap op het programma en daar neemt de ploeg van bondscoach Gert Oosterbroek (tevens trainer HTC) en teammanager Jouke Dantuma het in de poulefase op tegen gastland Portugal en Spanje. In de andere poule treffen Engeland, Zwitserland en Griekenland elkaar.

Op basis van de ervaringen met HTC in mei tijdens de Euro Winners Cup in Catania spreekt Annelies Martijn van een gunstige loting. “In Italië waren de Zwitsers toen heel erg sterk en ook de Engelse dames speelden hartstikke goed. Daarnaast maakte het Spaanse team geen geweldige indruk, dus ik denk dat we niet mogen klagen. Ik vind het persoonlijk in ieder geval wel fijn dat we niet bij Zwitserland en Engeland in de poule zitten. Al waren de teams in Catania natuurlijk geen nationale ploegen maar clubteams”, stelt de doelvrouw, die over anderhalve week eerst nog met HTC afreist naar Scheveningen voor het finaleweekend van het beachsoccerseizoen. “We zijn nog vol in de race voor de landstitel en gaan er alles aan doen om een nieuw ticket voor Catania in de wacht te slepen.”

HTC, Beachsoccer, Annelies Martijn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws