Vier records in Nationale Sportweek 2012

| 27-04-2012

De Nationale Sportweek 2012 heeft in Zwolle vier nieuwe records opgeleverd. Net als in 2010 en 2011 kregen de leerlingen op de Zwolse brede basisscholen, tijdens de Nationale Sportweek, weer de kans een record te vestigen. Van de vijftien records - vijf onderdelen keer drie (onder-, midden-, en bovenbouw) - werden er vier verbroken.

Voor de derde keer werd de sportieve activiteit ‘recordpogingen’ door SportService Zwolle georganiseerd en de Zwolse basisschoolleerlingen hadden wederom hard getraind om de oude records uit de boeken te krijgen. Meest succesvol dit keer was Het Festvial, want twee leerlingen van de school mogen zichzelf nu recordhouder noemen. Zaya van den Berg (bovenbouw) bleef bij het onderdeel kracht maar liefst 3 minuten en 42 seconden aan een spijkerbroek hangen en verpulverde daarmee het oude record van Esmee Beldman van De IJsselhof. En Esmee van der Riet (bovenbouw) van Het Festival presteerde het onmogelijke op het onderdeel evenwicht. Zij bleef namelijk bijna drie kwartier op één been staan, met tegelijkertijd het andere been in een hoek van negentig graden.

Laure Hooijkaas van De Wendakker locatie Kopakker wist op hetzelfde onderdeel een nieuw record neer te zetten, maar dan in de categorie onderbouw. Laure bleef 10 minuten en 44 seconden op één been staan en verdrong daarmee Maria Visser van de Geert Grote School uit de boeken. Het vierde en tevens laatste record kwam op naam van Joël Cachemir uit de onderbouw van SBO Facet. Hij had op het onderdeel snelheid slechts 2.24 seconden nodig voor een afstand van tien meter. Daarmee was hij vier honderdsten van een seconde sneller dan het record uit 2011 van Yannick Huisintveld en Roy van den Beek van De Vlieger. Klik hier voor een overzicht van alle records, met daarnaast de beste prestaties van 2012.

SportService Zwolle, Nationale Sportweek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws