Vier Landstede-spelers in selectie Oranje

| 15-03-2016

De Landstede-volleyballers Dennis Borst, Frank Lubberts, Tom van den Boogaard en Stijn van Schie zijn door bondscoach Gido Vermeulen opgenomen in de voorselectie van het Nederlands mannenteam. Op de longlist met in totaal 28 spelers staan negen debutanten, waarvan acht uit de Nederlandse eredivisie. De negende debutant is voormalig Landstede-speler Wouter ter Maat, die tegenwoordig speelt in de Belgische competitie bij VDK Gent.

© Annet van Raalten

Oranje heeft de komende zomer twee belangrijke doelen: de World League en het EK-kwalificatietoernooi. In de World League komt Nederland uit in groep 2, waarin het speelt tegen Slowakije, Portugal, Turkije, Tsjechië, Cuba, Egypte en Zuid-Korea. In totaal bestaat groep 2 uit twaalf landen. Oranje moet in de top drie eindigen om de Final Four in Portugal te bereiken. Via deze Final Four kan promotie naar groep 1 worden afgedwongen. In september staat de tweede ronde van de EK-kwalificatie op het programma. Nederland reist eerst af naar Turkije, om te spelen tegen het gastland, Wit-Rusland en een land uit de eerste ronde (die in mei 2016 wordt gespeeld). Een week later speelt het team van Vermeulen opnieuw tegen deze landen, maar dan in Nederland. Als Oranje de poule wint, dan is het rechtstreeks gekwalificeerd voor het EK 2017 in Polen. De tweede plaats in de poule geeft recht op deelname aan de derde en laatste kwalificatieronde, in mei 2017.

Jelte Maan, Niels Klapwijk en Rob Bontje staan om uiteenlopende redenen niet op de longlist. Maan wordt geopereerd aan zijn enkel en Klapwijk neemt in overleg met bondscoach Vermeulen rust. Hij blijft net als Bontje voor noodgevallen oproepbaar. De enige speler die definitief niet meer uit zal komen voor Oranje is Dick Kooy.

Landstede Volleybal, Volleybal, Oranje, Dennis Borst, Tom van den Boogaard, Frank Lubberts, Stijn van Schie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws