Vier finaleteams TaK voor Mission Olympic

| 19-02-2011

Vier teams van het Thomas a Kempis College hebben zich geplaatst voor de finale van de schoolsportcompetitie van Mission Olympic bij het onderdeel floorball, ook bekend als unihockey. Deze schoolsportcompetitie is opgericht door het NOC*NSF om sport op school te promoten. Na kwalificatietoernooien in achttien verschillende sporten, wordt er in juni een grote finaledag gehouden in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het TaK uit Zwolle was één van de deelnemers aan de kwalificaties van het floorball, gehouden in het Willem Alexander Sportcentrum van de Hanzehogeschool in Groningen. Het onderbouwteam van de jongens plaatste zich gemakkelijk voor de landelijke finale, doordat zij eerste in haar poule werd en vervolgens ook de finale wist te winnen. Het onderbouwteam bij de meisjes en het bovenbouwteam bij de vrouwen plaatsten zich via dezelfde weg voor de landelijke eindstrijd.

De mannen van het bovenbouwteam hadden iets meer moeite om zich te plaatsen. In de poulefase liepen de heren - soms letterlijk - over hun tegenstanders heen, maar in de halve finale ging het mis. Door een arbitrale dwaling werd hen de zege in de halve finale ontnomen, waardoor ze waren aangewezen op de kleine finale om de derde en vierde plaats. Onder protest werd het duel door de Zwolse studenten gespeeld, maar omdat er werd gewonnen was er achteraf niemand meer die klaagde. Ook de mannen plaatsten zich voor de finale in Amsterdam.

NOC*NSF, Thomas a Kempis College

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws