Video: Mooie editie Rabo Swolsebostocht

| 20-02-2011

Toerclub Swolland kan terugkijken op wederom een zeer geslaagde editie van de Rabo Swolsebostocht. Ruim 500 mountainbikers namen zaterdag deel aan de tocht met start en finish in Wapenveld. De deelnemers konden kiezen uit parcoursen van 20 tot 50 kilometer dwars door het Veluwse landschap.

“In Zwolle zelf hebben we eigenlijk heel weinig bos, dus voor de Swolsebostocht maken we altijd een uitstapje naar Wapenveld”, vertelt organisator Hans Drost van Toerclub Swolland. Dankzij prima weersomstandigheden en de inzet van vele vrijwilligers werd de Rabo Swolsebostocht weer een zeer geslaagde tocht. “Tot dusverre de mooiste tocht die ik heb gereden, fantastisch! Voldoende vrijwilligers bij gevaarlijke oversteekplaatsen: top! Bij deze wil ik de organisatie hartelijk danken”, aldus één van de honderden enthousiaste deelnemers.

De Rabo Swolsebostocht markeert voor heel veel rijders het einde van het winterseizoen. “Volgende week zijn alweer de eerste fietstochten op de weg. Dan is natuurlijk ook de Ster van Zwolle. Dus als het nu een beetje mooi weer is, dan gaan de fietsers de weg op en laten ze het bos links liggen”, aldus Hans Drost. De volgende editie van de Rabo Swolsebostocht heeft plaats op zaterdag 19 november 2011. Toerclub Swolland biedt de mountainbikers dan opnieuw een fraaie tocht. Omdat de november-edities traditiegetrouw meer deelnemers trekken dan de tochten in februari, worden er opnieuw zo’n duizend deelnemers verwacht.

Mountainbiken, Toerclub Swolland, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws