Video en foto's: Rabo Swolsebostocht

| 19-02-2012

Zo’n vierhonderd mountainbikers hebben zaterdag deelgenomen aan de Rabo Swolsebostocht in Wapenveld. Toerclub Swolland organiseerde de tocht en had voor de mountainbikers parkoersen van 20 tot 50 kilometer uitgezet door het fraaie Veluwse landschap.

“De omgeving hier is schitterend. Ik rijd vaker op de Veluwe en heb ook wel een paar tochten gereden die minder mooi zijn, maar ik vind deze tocht qua heides en natuur schitterend”, aldus één van deelnemers. De omstandigheden voor de fietsers waren zaterdag ook prima. “Het valt mij eigenlijk mee dat het niet heel erg zwaar is. Het is leuk, het gaat goed zo”, meldt een vrouwelijke deelnemer. “Sommige plekken zuigen nog wel aardig aan de banden, maar het is goed te doen”, aldus weer een andere fietsliefhebber.

De Rabo Swolsebostocht markeert voor veel fietsers het einde van het winterseizoen. “Volgende week beginnen we weer met racefietsen. Maar ik vind dit wel heel lekker, dus als het enigszins kan dan wil ik het wel combineren.” Een ander groepje fietsers blijft nog iets langer in de bossen crossen. “We gaan nu nog een week of drie, vier mountainbiken en dan stappen we weer over op de racefiets”, aldus een deelnemer, die tijdens de Swolsebostocht nog moeite had met de overgang van het schaatsen naar het fietsen.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Mountainbiken, Toerclub Swolland, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws