Versterkt HC Zwolle aast op handhaving

| 06-09-2016

Het was een vurige wens om te promoveren naar de overgangsklasse. HC Zwolle wilde, zeker onder het bewind van trainer Bert Bunnik, niets anders dan dat. Een zeer sterk vorig seizoen leverde uiteindelijk de hoofdprijs op en zodoende wacht de Zwolse equipe nu de beloning: een heel seizoen lang overgangsklasse. Met behulp van wat versterkingen hoopt de club op handhaving.

© Annet van Raalten

Bunnik herhaalde het in een eerder stadium al een keer of vijf. HC Zwolle, een grote, mooie vereniging, maar wel met haar mankementen. Zo was het bijvoorbeeld heel erg lastig om goede spelers naar de Hanzestad te halen. Simpelweg omdat het voor veel hockeyers niet aantrekkelijk is om naar Zwolle te komen. Vanuit het westen is het toch een flink eind weg en een universiteit heeft de stad ook al niet. Daardoor vliegen ook talenten snel uit, vaak naar een stad waar hockey en studie gecombineerd kunnen worden. Vraag het aan damestrainer Roel Stofmeel en hij zal het direct onderschrijven. Na het wegvallen van een groot aantal speelsters zocht ook hij vaak tevergeefs naar versterkingen.

Bij de heren hangt de vlag er zo net voor de competitiestart toch even iets anders bij. Er dienden zich voor het seizoen wat buitenkansjes aan, waarmee de selectie versterkt kon worden. Zo keerde Patrick van der Heijden terug, die eerder al in Zwolle speelde. Daarnaast hengelde Zwolle ook wat buitenlanders binnen. De Braziliaanse Olympiër Bruno Sousa kwam over van Hattem en ook de Australiër Aaron Lane heeft zich bij de selectie gevoegd. “Hij geeft les in Ommen en hockeyt nu al drie weken bij ons. Ik moet zeggen dat hij wel een aardig balletje kan raken. In het oosten halen wij niet zomaar even wat internationals binnen, dus we zijn al blij met iedereen die een steentje bij kan dragen. En daar lijkt het in dit geval wel op. Hartstikke mooi”, geeft Bunnik aan.

HC Zwolle sluit donderdagavond de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Schaerweijde, waarna zondag het avontuur in de overgangsklasse echt begint. De Zwollenaren hebben een pittige oefenperiode afgewerkt. “We hebben heel hard getraind, drie keer in de week. Ook hebben we de nodige oefenwedstrijden gespeeld, voornamelijk tegen andere overgangsklassers. Alleen maar om zo snel mogelijk aan het niveau te wennen. Daar moeten we hard voor werken”, weet Bunnik, die ook weet dat zijn ploeg ietsjes achterloopt. “Er zijn in deze klasse gewoon teams die vijf keer per week trainen. Door beschikbaarheid van spelers kunnen wij dat simpelweg niet. Het is aan ons om in ieder geval heel veel strijd te leveren. Daar begint het mee, te beginnen zondag tegen Huizen.”

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws