Vermeulen: ‘Ik kom weer om te winnen’

| 19-02-2017

Jeff Vermeulen komt zaterdag 4 maart naar Zwolle om zijn titel in de Craft Ster van Zwolle te verdedigen. “Ik kom weer om te winnen”, zegt de rappe wielrenner van Cyclingteam Jo Piels, wiens wieg in Zwolle stond. Vermeulen is echter niet de enige sprinter in het 160 renners tellende peloton. De organisatie van de beeldbepalende openingsklassieker presenteert een sterk rennersveld.

© Annet van Raalten

Deze 57ste editie van de openingsklassieker is tevens de aftrap van de Topcompetitie. De start is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle en de finish om ongeveer 16.14 uur op de Ceintuurbaan in Zwolle, ter hoogte van ziekenhuis Isala. Het parcours van de 180 kilometers tellende seizoenopener leidt de renners in de finale onder meer door de gemeenten Zwartewaterland, Kampen en Zwolle. Volgens het geplande schema wordt Hasselt om 15.09 uur bereikt en wordt vervolgens via de dijk (Cellemuiden) koers gezet naar Genemuiden (15.19 uur). Via Kamperzeedijk wordt IJsselmuiden (15.35 uur) gepasseerd en zijn de renners om 15.39 uur in Kampen om vervolgens via De Zande (15.47 uur) en Zalk (15.53 uur) naar de finish (16.14 uur) te gaan. Tot de 160 deelnemers behoren zeer waarschijnlijk Harro Groeneveld (Zalk), Dennis van der Horst (Hasselt) en Rick Mensink (Zwolle).

Wordt het een slijtageslag of weer een sprintersbal zoals vorig jaar? Mede door het (te) mooie weer reden de renners toen in een groot peloton Zwolle binnen. In de sprint was Jeff Vermeulen te snel voor Coen Vermeltfoort en de Deen Nicolai Brochner. Als het zaterdag 4 maart weer op een sprint uitdraait behoort Jeff Vermeulen opnieuw tot de favorieten. Al beschikken eigenlijk alle continentale ploegen over rappe afmakers. Zoals de Italiaan Marco Zanotti (Monkey Town), nationaal beloftenkampioen Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy), Johim Ariesen (Metec TKH), Arvid de Kleijn (Baby-Dump Cycling Team), Mitchell Cornelisse (Delta Cycling Rotterdam) en Wim Stroetinga (Vlasman Cycling Team).

© Annet van Raalten
Wielrennen, Ster van Zwolle, Rick Mensink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws