Vermakelijke sportavond in kantine CSV

| 30-03-2010

Op sportpark De Verbinding in Stadshagen hebben maandagavond ongeveer twintig liefhebbers deelgenomen aan de sportquiz van Bert van Losser. De presentator van RTV Oost is regelmatig op een sportpark te vinden om het publiek te vermaken met een aantrekkelijke quiz. Vragen van verschillend niveau en in allerlei categorieën passeerden de revue in het clubgebouw van CSV ’28. Vragen waar menigeen het antwoord op schuldig moest blijven.

Speciale gast was Evert ten Napel. De NOS-verslaggever maakte deel uit van het SportCafé, waar de meest uiteenlopende vragen over voetbal in het algemeen en CSV ’28 in het bijzonder aan bod kwamen. Naast Ten Napel waren ook Arnie Pot, hoofdtrainer van CSV, en hoofdsponsor Patrick Jansen van Bouwfonds uitgenodigd om plaats te nemen achter de microfoon. Onder leiding van Van Losser werd er serieus gebabbeld over onder andere de topklasse en de rol die CSV ’28 daar ooit in zou moeten gaan spelen. De ‘geleerden’ waren het er echter allemaal wel over eens dat, vanuit de huidige organisatie, de tweede klasse wel het plafond van de Zwolse voetbalclub is.

Nadat Bert van Losser de finaleronde van zijn voetbalquiz had afgerond, kreeg Ten Napel een half uurtje de tijd om het publiek te vermaken met enkele verhalen die hij in de loop van jaren heeft meegemaakt als journalist. Dat publiek bestond toen niet alleen uit voetballiefhebbers, maar ook geïnteresseerden in de nieuw te vormen businessclub Ondernemend Stadshagen waren op uitnodiging naar de sportkantine gekomen. Ook bij hen vond Ten Napel een goed luisterend oor.

De sportcommentator vertelde uitgebreid over het WK voetbal 1982, waar hij als groentje bij de NOS verslag mocht doen van enkele wedstrijden in Sevilla en Malaga. Zo raakte hij daar samen met Simon Tahamata, die in Spanje op vakantie was, onder de indruk van de Braziliaanse aanvaller Eder. Maar ook verhaalde Ten Napel over zijn streken als jonge radioverslaggever bij het WK 1978 in Argentinië, of over zijn samenwerking met wijlen Theo Koomen in de Tour de France.

Al viel de opkomst maandagavond misschien wat tegen, de aanwezigen genoten met volle teugen, vooral van de anekdotes van Evert ten Napel. Het half uur dat de Drent de microfoon voor zichzelf had vloog voorbij en dat was jammer, want gespreksstof genoeg!

Voetbal, CSV ‘28, Evert ten Napel, Sportpark De Verbinding

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws