Verlies voor Berkum door wondergoal

| 28-01-2012

Hoofdklasser Berkum heeft in eigen huis niet weten te winnen van subtopper DETO. In een wedstrijd waarin Berkum zeker niet de onderliggende partij was, wist DETO in de slotfase door een wonderschone goal van Vincent Bilanovic toch de punten mee te nemen naar Vriezenveen: 2-3. “Het is zuur dat de tegenstander hier weggaat met drie punten, terwijl ze eigenlijk maar anderhalve kans hebben gecreëerd”, zegt trainer Roeland ten Berge.

Berkum begon prima aan de wedstrijd. De Zwollenaren waren vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en konden zo DETO terugdringen op eigen helft. Daar waar Berkum het betere van het spel had, kon DETO uiteindelijk toch op voorsprong komen. Een afgeslagen aanval van de Vriezenveense ploeg belandde na een scrimmage op randje zestien, waar Koen Roelofs stond te wachten om hem in te schieten. Berkum liet het hier niet bij zitten en sloeg bijna direct weer terug. Uit een vrije trap van Chris van der Meulen kwamen de Zwollenaren alweer langszij. Tot de rust was Berkum de betere ploeg, kreeg een handje vol kansen, maar wist deze niet te benutten.

Na de rust ging Berkum door met goed voetballen en dit resulteerde in een terechte voorsprong. Marc van der Meulen zorgde via een penalty voor de Zwolse treffer. Echter, nu was het DETO wat vrijwel direct terugsloeg. Een verdedigingsfout aan Zwolse zijde werd afgestraft door de Vriezenveners: 2-2. Na de gelijkmaker ging de wedstrijd gelijk op, maar uiteindelijk was het een verwoestende uithaal van Vincent Bilanovic die Berkum toch een nederlaag bezorgde. Bilanovic schoot van dertig meter de bal prachtig in de kruising. “We waren lang de bovenliggende partij, domineerden de wedstrijd en toch verliezen we weer. Dat is ons dit seizoen al meerdere malen overkomen”, zegt een teleurgestelde Ten Berge.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws