Verlies Landstede Basketbal in Den Bosch

| 25-03-2014

De basketballers van Landstede Basketbal hebben dinsdagavond op bezoek bij SPM Shoeters een ruime 81-65 nederlaag geleden. De Zwolse formatie keek na het eerste kwart al tegen een verschil van elf punten aan, waardoor het de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep. “Wij verdienden het vandaag gewoon niet”, stelt guard Ewoud Kloos. “Den Bosch heeft uiteindelijk terecht gewonnen.”

© Annet van Raalten

Van de eerdere ontmoetingen met Den Bosch dit seizoen wist Landstede er tot vanavond pas één te winnen. Ook dinsdagavond moest de ploeg capituleren. Binnen een mum van tijd keek het tegen een 11-2 achterstand aan, wat na het eerste kwart resulteerde in een 22-11 tussenstand. “We gaven in het eerste kwart niet thuis. Naar mijn mening lag het probleem op mentaal vlak, want we begonnen niet geconcentreerd genoeg. En daardoor kwamen we vervolgens niet echt meer in de wedstrijd”, zegt Kloos, die zijn ploeg in het tweede kwart iets terug zag komen. “Dan spelen we wel goed en komen we ook in ons eigen spel. Maar dat eigen spel moeten we ook blijven spelen als het even wat minder gaat. Dat ging tegen Den Helder prima, maar nu niet.”

Daar waar Landstede in het tweede kwart al iets inliep, werd die lijn in het derde kwart voortgezet. De Zwollenaren naderden de Bosschenaren tot vijf punten, maar in het vierde kwart moest Landstede lijdzaam toezien hoe Den Bosch de eindstand bepaalde op 81-65. “We hebben vijftig procent van de wedstrijd goed gespeeld. In het eerste en laatste kwart hebben we het duidelijk laten liggen en dat was echt onnodig”, vertelt Kloos. “Maar de credits moeten ook naar Den Bosch. Ik vond niet dat zij heel goed speelden, maar wel constant gedisciplineerd. Daarvoor de complimenten.”

Voor Kloos zelf was het de afgelopen dagen nog maar de vraag of hij dinsdag wel in actie kon komen. Drie dagen eerder ging hij door zijn rug, maar uiteindelijk bleek hij fit genoeg om te spelen. “Dat was nog even afwachten, ik was dus allang blij dat ik kon spelen”, zegt de basketballer, die tijdens de wedstrijd wel hinder ondervond van zijn blessure. “Het heeft toch vat op je spel. Je speelt iets voorzichtiger en het bleef ook de hele tijd in mijn hoofd spelen. Dat is niet goed, maar het is gebeurd.” Aankomende zaterdag krijgen Kloos en zijn ploeg de kans om de nederlaag recht te zetten. In het Landstede Sportcentrum ontvangt het vanaf 19.30 uur Matrixx Magixx.

Basketbal, Landstede Basketbal, Ewoud Kloos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws