Verkiezing sportiefste school in Zwolle

| 18-04-2011

Acht scholen strijden woensdag 20 april in Zwolle om de titel ‘Sportiefste basisschool van Nederland’. De scholen komen uit heel Nederland en zijn genomineerd vanwege hun vooruitstrevende beleid op het gebied van sport en bewegen. De verkiezing wordt voor de vierde keer georganiseerd door NOC*NSF en de KVLO, Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding. Dit jaar in samenwerking met de gemeente Zwolle, de Landstede Groep, SportService Zwolle en de Hogeschool Windesheim.

De verkiezing maakt - hoe toepasselijk - onderdeel uit van de Nationale Sportweek (16 tot en met 23 april). De acht scholen dagen elkaar woensdag uit door eerst per school een flitsende podiumpresentatie te geven. Daarna bevraagt een jury, onder voorzitterschap van oud-schaatscoach en chef de mission van de Olympische Winterspelen Henk Gemser, de schoolleiding, de vakdocent lichamelijke opvoeding en een leerling over het sport- en beweegbeleid van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal sportclinics aangeboden, waarbij ze kennis kunnen maken met nieuwe of bekende sporten.

Aan het einde van de middag is de prijsuitreiking door Oscar Zeegers, acteur (SpangaS) én ambassadeur van de Nationale Sportweek. Dan is duidelijk welke school zich de komende twee jaar de sportiefste basisschool van Nederland mag noemen. De genomineerde scholen zijn geselecteerd op basis van hun bewegingsprogramma binnen en buiten de lessen. Ook de wijze waarop leerlingen kunnen participeren in de sport- en bewegingsprogramma’s en de maatschappelijke betrokkenheid van de school bij gezond bewegen is een facet waar de nominatiecommissie naar heeft gekeken.

NOC*NSF, KVLO, Landstede Sportcentrum, Nationale Sportweek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws