Verhoef: ‘Doen het op dit moment goed’

| 21-11-2019

Als promovendus in de overgangsklasse hadden de heren van HC Zwolle het de laatste weken lastig. Zes keer op rij werd er niet gewonnen, tot afgelopen zondag. Breda werd met 3-1 verslagen. “Ik wist niet eens dat het er zes waren, maar je merkt het natuurlijk wel”, stelt aanvoerder Matthijs Verhoef.

© Annet van Raalten

Eigenlijk was het voor Verhoef in 2017 wel een beetje klaar. Hij woonde op dat moment nog in Amsterdam, maar besloot samen met zijn gezin te verhuizen naar Zwolle. Hij liet zijn oude club HBS achter zich en dacht er eigenlijk aan om te stoppen met hockeyen. Maar plots waren daar zijn oude teamgenoten van Tempo ’41, één van de voorlopers van HC Zwolle. Verhoef besloot toch door te gaan en met de Zwollenaren speelt hij nu ‘gewoon’ in de overgangsklasse. “We staan nu zesde, maar dat is wel een beetje een vertekend beeld. Het staat heel dicht bij elkaar, dus je kan zo een beetje stijgen of zakken. Maar ik denk dat we het op dit moment goed doen.”

Met zijn 35 jaar is Verhoef één van de routiniers in het team van trainer Pancho van den Broek. Mede daarom heeft de ploeg het nog wel eens lastig in de overgangsklasse. “De tegenstanders zijn vaak wat ouder en volwassener”, weet Verhoef. “Ze hebben ervaring, spelen slimmer en zijn geslepen. Wij hebben een jonge ploeg, met spelers van 20, 21 jaar. Er is ook wat jeugd doorgekomen. Zo is Hidde Bruning eigenlijk nog B-junior, maar hij heeft de hele A overgeslagen en zit nu al vast bij heren 1. Die jongens moeten vooral ervaring opdoen en dat gaat met vallen en opstaan. Maar dat weet je van tevoren. Het is hartstikke positief dat die jongens fouten durven te maken. Daar worden ze alleen maar beter van.”

© Jan Burgman Fotografie

Het zorgde er de afgelopen weken voor dat er weinig gewonnen werd, maar Breda was afgelopen zondag de klos. Op eigen veld werd het 3-1, waardoor HC Zwolle na tien wedstrijden op een zesde plaats prijkt. “Je ziet een afsplitsing van de bovenste vier, die zijn gewoon beter dan de rest. Ons doel is in eerste instantie om zonder play-outs in de overgangsklasse te blijven. Dat is absoluut mogelijk en ook het allerbelangrijkste voor de ontwikkeling van de club en de spelers. Op die manier kun je een stabiele overgangsklasser worden.”

Hockey, HC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws