Veldvoetballers gaan strijden om IJsselcup

| 15-11-2016

Zaalvoetbalvereniging WRZV komt in december met een gloednieuw toernooi voor veldvoetballers. Op 28 en 29 december wordt er door selectieteams uit de wijde regio gestreden om de allereerste IJsselcup, die is bedoeld voor voetballers van rond de IJssel. “Van Kampen tot Wijhe en van Zwartsluis tot Vaassen, dat gebied ongeveer”, zegt WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De IJsselcup moet een nieuwe traditie worden. Eerder werd het Jo van Marle zaaltoernooi georganiseerd, speciaal voor de eerste elftallen uit Zwolle. Maar dat toernooi wordt niet meer gehouden in de WRZV-hallen, de vraag is of het überhaupt nog wel een vervolg krijgt. Met dat nieuws in het achterhoofd besloten Eijkelboom en zijn kompanen een nieuw toernooi op te zetten. “Wij zijn van mening dat er in de kerstperiode veel zaalvoetbal moet zijn. Wij hebben al het Zwols kampioenschap voor de jeugd en in de avond de IJsselcup. Daarmee is het Zwols zaalvoetbalspektakel compleet. Wij hopen op deze manier het jaar goed uit te kunnen luiden.”

Het gloednieuwe toernooi biedt plaats aan maximaal zestien teams, die gaan strijden in twee of drie poules. Na de poulefase volgen er knock-outrondes, om uiteindelijk tot twee finalisten te komen. “Het is voor de veldvoetballers hartstikke interessant om ook in de zaal de degens te kruisen. Daarnaast zijn er bij ons grote geldprijzen te verdienen, dat maakt het natuurlijk ook aantrekkelijk”, denkt Eikelboom hardop. “De eerste reacties zijn positief, clubs willen graag naar de WRZV-hallen komen.” Daarmee lijkt een nieuwe traditie te zijn geboren. De periode tussen Kerst en de jaarwisseling is weer gevuld.

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, IJsselcup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws