Veerkrachtig Landstede wint in Den Bosch

| 27-03-2018

Landstede Basketbal heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om plek twee. De ploeg van coach Herman van den Belt poetste op bezoek bij directe concurrent New Heroes een 46-27 achterstand weg en zegevierde in Den Bosch uiteindelijk met 68-69. “We hebben onze rug gerecht, karakter getoond en de wedstrijd omgedraaid. Alle complimenten voor de ploeg”, reageert Van den Belt.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Voor Landstede Basketbal verliep de openingsfase van de wedstrijd uitermate stroef. Nadat Noah Dahlman voor de eerste Zwolse punten had gezorgd (2-2), nam New Heroes het initiatief en had Landstede Basketbal weinig in te brengen. Via 15-10 eindigde het openingskwart in 30-18 in het voordeel van de thuisploeg. In het tweede kwart veranderde het spelbeeld nauwelijks. Maarten Bouwknecht en voormalig Landstede-speler Nick Oudendag namen de Bossche formatie bij de hand en wisten de basket veelvuldig te vinden. Op een gegeven moment was het verschil zelfs negentien punten (46-27). Niet veel later gingen beide ploegen rusten met een 48-32 tussenstand.

“De eerste helft ging werkelijk nergens over. We leken op bange hertjes die in de koplamp van een auto keken”, stelt Herman van den Belt, die in de rust onmogelijk tevreden kon zijn over het vertoonde spel van zijn spelers. “In de eerste helft kregen wij maar liefst 41 schoten tegen. 41 Schoten! Dat is niet te geloven. We waren aan het afwachten wat de tegenstander ging doen.” De donderspeech van de Landstede-coach in de rust had effect, want de Zwollenaren speelden na de onderbreking een stuk agressiever. “De boodschap is aangekomen inderdaad. Tactisch veranderde er bij ons niet veel, maar de intensiteit ging gewoon omhoog”, aldus Van den Belt.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

In het derde kwart repareerde Landstede Basketbal bijna de volledige schade van de eerste twee kwarten, want dankzij een 11-25 kwartstand stond het plots 59-57. De laatste tien minuten was de spanning om te snijden. Doordat de Zwollenaren beter verdedigden, kreeg New Heroes meerdere malen ruzie met de schotklok. “Dat dwongen wij goed af”, vertelt Herman van den Belt, die zijn spelers ondertussen ook aanvallend veel ballen zag missen. “Het scoren ging inderdaad niet makkelijk, maar defensief gaven we nauwelijks nog iets weg.” Het vierde kwart werd met 9-12 gewonnen door Landstede, waardoor er uiteindelijk een 68-69 eindstand op het scorebord stond. “We hebben slechts 24 seconden voorgestaan. Het was niet goed, maar wij hebben hier op karakter gewonnen.”

Punten:
Noah Dahlman 21; Jordan Gregory 16; Sherron Dorsey-Walker 10; Franko House 7; Mike Schilder, Ralf de Pagter en Olaf Schaftenaar 5.

Basketbal, Landstede Hammers, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws