Veel Zwols succes bij Wijthmenerplasloop

| 12-01-2014

Voetbalvereniging Wijthmen kijkt als organisator tevreden terug op de derde editie van de Wijthmenerplasloop. Ruim driehonderd atleten verschenen zaterdag aan de start van de 5 of 10 kilometer. Daarnaast was er ook nog een kidsrun over 2,5 kilometer. De Zwolse Tess Boekema won bij de dames de 5 kilometer. “Ik kon lekker meelopen in een mooi groepje en heb nergens in de wind gezeten”, analyseert Boekema.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Boekema (BB-lopers) won de race over 5 kilometer in een tijd van 21 minuten en 18 seconden, Larissa Mars uit Groningen werd tweede (22:27) en de Zwolse Carla Boekema eindigde als derde. De moeder van de winnares finishte in een tijd van 25:02. Op de 10 kilometer voor dames was de hoogste plaats op het ereschavot voor Linda Eektimmerman. De loopster van PEC 1910 won de race in een tijd van 44:16, op gepaste afstand gevolgd door de concurrentie. Mirella Makkinga werd tweede, Thea Klink uit Laag Zuthem eindigde als derde. De Zwolse Saskia Westerhof werd vijfde, zij liep de 10 kilometer in een tijd van 55:07.

Bij de heren viel er ook volop te genieten van Zwols succes. Op de 5 kilometer ging de overwinning naar BB-loper Gerben van Vilsteren, hij zegevierde in een tijd van 19:23. De Zwolse atleet gaf na afloop aan dat hij het rustig aan had gedaan. “Ik heb vandaag rustig gelopen, heb alleen de laatste driehonderd meter gesprint”, zegt de winnaar. De ruime tien kilometer was eveneens een prooi voor een BB-loper. Bert de Boer won in 37:26, een minuut later gevolgd door Gerard Lugtenberg uit Heino. PEC-atleet Theo Haverkamp bemachtigde het brons, hij kwam na ruim 39 minuten over de streep.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Frans Kerkum, voorzitter van VV Wijthmen kijkt terug op een mooie hardloopdag. “Het is hartstikke goed gegaan, we hadden ruim driehonderd aanmeldingen. Jammer dat het zo regende, maar de mensen hebben lekker gelopen”, zegt hij. De driehonderd atleten betekende een flinke stijging, want ten opzichte van vorig jaar waren er 120 deelnemers meer. “Het evenement is groeiende. We begonnen drie jaar geleden met 120 atleten, vorig jaar waren dat er al 180. Nu zitten we op 300 en we willen er volgend jaar nog meer. Daar azen we wel op”, stelt de voorzitter, die zaterdag al complimenten kreeg over de loop. “Men was te spreken over de mooie omgeving en het mooie parcours, veel mensen komen volgend jaar weer terug. Je hebt tussen oktober en februari niet veel loopwedstrijden in de regio van Zwolle, dus het voorziet in de behoefte. We houden het daarom zeker op de kalender.”

Hardlopen, Wijthmen, Wijthmenerplasloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws