VC Zwolle serveert Talent Team naar huis

| 17-01-2015

CSE/VC Zwolle heeft zaterdag aan het eind van de middag korte metten gemaakt met Talent Team Papendal. In het eigen Landstede Sportcentrum zegevierden de Zwolse volleybalsters met maar liefst 3-0 en duidelijke setstanden: 25-6, 25-13 en 25-16. “Dit is ongelofelijk”, reageert coach Henriëtte ter Steege kort na de wedstrijd. “Vooral in de eerste set ging het heel snel.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor de thuisploeg was in de openingsset met name spelverdeelster Eveline Stevens zeer waardevol. “Zij serveerde heel goed en zorgde voor een reeks van elf of twaalf punten”, zegt Ter Steege, die de tegenstander zag ploeteren in de eerste set. Talent Team had zo nu en dan wel een antwoord op de service van Stevens, maar de formatie van Ter Steege bleef alert. “Door goed blokkeerwerk maakten wij de punten achter elkaar. Daarnaast stond passer-loper Fabienne van Daelen geweldig te verdedigen. Zij pakte werkelijk alle ballen.” In de tweede set bleef CSE/VC Zwolle overtuigend spelen en denderde via 25-13 door naar een 2-0 voorsprong.

Die luxe van een imponerende 2-0 voorsprong was voor Ter Steege aanleiding om in de beginfase van de derde set spelverdeelster Kiki von Piekartz en middenspeelster Laura Schrijver binnen de lijnen te brengen. “Normaal gesproken spelen wij met een aardige vaste basis, maar dit was een mooie kans om deze jonge speelsters de nodige speeltijd te geven. En het is dan heel prettig te zien dat zij in die derde set soeverein meedraaiden. Dat biedt perspectief voor de rest van de competitie”, aldus een tevreden coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Volleybal, VC Zwolle, Landstede Sportcentrum, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws