VC Zwolle heeft goede hoop op vervolg

| 10-02-2015

De vrouwenafdeling van VC Zwolle is in gesprek met twee gegadigden voor het vrijgekomen hoofdsponsorschap. Door het wegvallen van het CSE is VC Zwolle op zoek naar een geldschieter, om zodoende het avontuur in de eredivisie te kunnen verlengen. Al moet de ploeg zich via de play-out nog wel zien te verzekeren van handhaving. “Maar daar hebben we alle vertrouwen in”, meldt technisch manager Ferry de Jong.

© Annet van Raalten

Het avontuur leek zo mooi. Na een rits aan promoties belandde de vrouwenformatie van VC Zwolle dit seizoen voor het eerst in de eredivisie en daarin ging het de ploeg steeds beter af. Uiteindelijk won Zwolle in de beker van landskampioen Coolen-Alterno, speelde het prima potjes tegen topploegen als Sliedrecht en Sneek en plaatste het zich uiteindelijk als nummer zeven voor de play-out. De strijd om handhaving gaat tussen Zwolle, Lycurgus en VC Weert, waarbij de Zwollenaren als beste beginnen. Daardoor hebben zij alvast twee punten en start de formatie in maart met twee thuiswedstrijden. Beide winnen is bingo. “Daar gaan we wel voor. Zondag verloren we van Weert (3-1), maar in de andere wedstrijden tegen deze ploegen speelden we prima. Dat biedt uitzicht op een goede afloop”, stelt De Jong.

Qua sportieve prestaties is de ploeg dus nog altijd in de race om het avontuur voort te zetten, maar de randzaken voor een extra jaar zijn nog altijd niet voor elkaar. De speelsters willen blijven en ook het uitgangspunt rond trainster Henriëtte ter Steege is positief. Alleen de centen kunnen nog roet in het eten gooien, want er is nog 15.000 euro benodigd om ook volgend jaar eredivisie te kunnen spelen. “Dat geld gaat alleen maar op aan zaalhuur en een bijdrage richting de Nevobo. Als we dat op orde hebben, dan kunnen we eens naar de selectie gaan kijken”, zegt De Jong, die zijn speelsters geen centen toeschuift. “Bij ons krijgen ze geen bijdrage. Het zijn goedwillende meiden, die graag volleyballen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De vraag is echter of vrouwenvolleybal in Zwolle op deze manier wel levensvatbaar is. De tribunes zijn tijdens wedstrijden bij lange na niet gevuld en ook de sponsoren hebben er weinig trek in. De Jong en zijn collega’s zijn al anderhalf jaar de centen bij elkaar aan het harken, maar veel succes heeft dit niet. Toch gloort er licht aan het einde van de tunnel. “Het is nog heel voorbarig om te zeggen dat het goed gaat komen, maar we zijn in gesprek met twee potentiële hoofdsponsors. Mocht dat lukken, dan is het zaak om ons verder te profileren.” Uiteindelijk is het de bedoeling dat de volleybalsters zich in het rijtje met PEC Zwolle, Landstede Basketbal en Landstede Volleybal weten te mengen. Of de club die kans daadwerkelijk gaat krijgen, wordt halverwege maart bekend. Dan valt de definitieve beslissing.

Volleybal, VC Zwolle, Ferry de Jong

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws