Vaste groep helpt Donaci een stap verder

| 10-01-2017

Het was het probleem van het afgelopen zaalvoetbalseizoen. iFC Donaci kon zich in de hoofdklasse met vrijwel iedere tegenstander meten, maar beschikte niet over een vaste groep spelers. Zeker de vrijdagavond vormde een obstakel, waardoor het uiteindelijk niet lukte om te promoveren. Dit jaar is alles anders, getuige ook de huidige koppositie. “Het gaat redelijk goed ja”, zegt coach Yassine Assa.

Het eerste jaar van iFC Donaci als hoofdklasser verliep af en toe met horten of stoten. Vooral op het personele vlak kende de ploeg hier en daar nog wel eens problemen, mede omdat spelers op vrijdagavond moesten trainen. Mannen als Caleb Rahajaan en Mehran Ali Pour Asli speelden bij zondag hoofdklasser Dieze West en werkten op vrijdag een training af. Zaalvoetballen was er dan niet bij, waardoor Donaci af en toe in de problemen kwam. Die situatie is voorgoed verleden tijd, aangezien de Zwolse club nu met een vaste groep spelers werkt. “Dat werkt wel wat beter, het is fijn om telkens met dezelfde groep te spelen. De jongens die niet altijd mee kunnen doen, gebruiken we nu als back-up. Dat is erg prettig”, vertelt Assa.

Het blijkt een gouden greep, zeker als je naar de huidige ranglijst kijkt. Maandagavond was Donaci met liefst 2-8 te sterk voor ASVD uit Dronten, terwijl concurrent Ede puntenverlies leed. Daardoor prijken de Zwollenaren inmiddels bovenaan de ranglijst. “Het was echt genieten, eigenlijk is het jammer dat niemand onze doelpunten heeft gefilmd. Een omhaal, schitterende aanvallen en zelfs keeper Faisel El Atiaoui maakte een goal. Ik heb er enorm van genoten. Hopelijk kunnen we dat volhouden, ook tegen de topploegen. Als dat ons lukt, dan kan het wel eens een mooi jaartje worden. We willen heel graag kampioen worden”, is Assa duidelijk.

WRZV Zwolle komt ook tot overwinning
Niet alleen iFC Donaci won maandagavond haar wedstrijd, ook stads- en competitiegenoot WRZV Zwolle trok aan het langste eind. De debutant in de hoofdklasse van de KNVB-zaalcompetities speelde thuis tegen ZVV Sparta/De Laak 2 en was met 6-2 te sterk. Daardoor klom WRZV naar een vierde plaats op de ranglijst, met negen punten achterstand op de lijstaanvoerder.

Voetbal, Yassine Assa, Zaalvoetbal, iFC Zwolle, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws