Varkenshouders beklimmen Alpe d’Huez

| 30-05-2012

Varkenshouder Jan van den Berg uit Zwolle zet zich elke dag met hart en ziel in voor de gezondheid en welzijn van zijn dieren. Komende week laat hij de zorg voor zijn varkens voor eenmaal over aan een ander. Hij beklimt op 6 en 7 juni zo vaak mogelijk de Alpe d’ Huez. Dat doet hij samen met nog meer varkenshouders en toeleveranciers uit de sector. Hun doel is om één miljoen euro bijeen te fietsen voor onderzoek tegen kanker. Varkenshouders gunnen daarmee een ander een goed, gelukkig en gezond leven.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen om daarmee een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen deelnemers op één dag zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. Sinds de start in 2006 wordt elk jaar een nieuw recordbedrag aan sponsoring opgehaald dat wordt aangewend voor kankeronderzoek.

Varkenshouders uit Nederland doen komende week mee aan Alpe d’HuZes. Ze zetten zich daarmee keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij één op de drie mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Daarom beklimmen 185 fietsers uit de veehouderij op 6 en 7 juni 2012 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez met als doel één miljoen euro in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. Om dit te bereiken benadert BIG Challenge een groot aantal sponsors en in de aanloop naar het evenement organiseerden de deelnemers diverse sponsoractiviteiten, zoals een sponsorsymposium en de biggenrace. De BIG Challenge-fietsers maken deel uit van 7.500 fietsers die op 6 en 7 juni deelnemen aan Alpe d’HuZes: www.opgevenisgeenoptie.nl.

Big Challenge bestaat sinds 2009 en is van de varkenshouderij. Daartoe is in 2010 de Stichting BIG Challenge opgericht. In deze stichting zijn LTO Nederland, de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en de Productschappen Vee, Vlees en Eieren vertegenwoordigd. Big Challenge was het initiatief van varkenshouder Herman Houweling, die zelf overleed aan de gevolgen van kanker.

Fietsen, Alpe d'HuZes, KWF Kankerbestrijding

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws