Van Vliet: ‘We zijn weer aan het opbouwen’

| 05-10-2018

“We zijn er klaar voor en hebben er heel veel zin in. De voorbereiding was uitdagend, maar ik heb er wel vertrouwen in.” Dat zegt Gerard van Vliet, trainer van Coníche Topvolleybal Zwolle, die zaterdag (17.00 uur) met zijn ploeg aan de competitie begint. Tegenstander in het Landstede Sportcentrum is dan Zaanstad.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse eredivisionist kende geen makkelijke aanloopperiode. Een deel van de spelersgroep stapte later in, terwijl Thijs van Noorden de laatste twee weken kampte met knieproblemen. Daarnaast heeft Topvolleybal Zwolle qua kwaliteit een stapje terug gedaan, waardoor het maar de vraag is of de ploeg eredivisiewaardig is. In de voorbereiding werd er in ieder geval meer verloren dan gewonnen. “Ik ben heel tevreden over de progressie die we boeken. We moeten alleen niet vergeten waar we allemaal vandaan komen. We hebben een flinke stap teruggedaan in ervaring en kwaliteiten en dat zijn we weer hard aan het opbouwen. Daar focussen we ons de komende periode op.”

De competitie-opener wordt gespeeld tegen Zaanstad. In de voorbereiding kwamen beide partijen elkaar ook al tegen en toen ging Zaanstad met de zege aan de haal. “Het is een taaie ploeg”, weet Van Vliet. “Ervaren, het is heel moeilijk om echt tegen ze te scoren. Voor ons is het mooi dat we met een thuiswedstrijd kunnen beginnen en ik hoop dat er veel publiek zit. Met het publiek erachter gaan we een feestje bouwen en het maximale geven. We gaan het Zaanstad zo lastig mogelijk maken en als het even meezit, hopen we te winnen.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws