Van Vliet: ‘Dit was een hele bijzondere dag’

| 16-11-2017

Topvolleybal Zwolle bood prima weerstand, maar heeft landskampioen Abiant Lycurgus donderdag geen punt af kunnen snoepen. De Zwolse formatie won knap de tweede set, maar ging uiteindelijk met 1-3 (23-25, 27-25, 18-25 en 14-25) onderuit. “Ik ben heel trots, want we hebben echt heel goed gespeeld. In drie sets hadden we kans om te winnen”, vertelt coach Gerard van Vliet.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het lukte Topvolleybal Zwolle eerder dit seizoen al om Orion het vuur aan de schenen te leggen en even daarna werd er zelfs een punt afgesnoept van Draisma Dynamo. Ditmaal kwam landskampioen Lycurgus op bezoek en ook die ploeg kreeg het niet cadeau. In de eerste set bleef Zwolle lang bij, maar moest het met 23-25 toch capituleren. Vervolgens ging de tweede set in 27-25 wel naar de thuisploeg, maar daarna lukte het niet meer om door te pakken. “Zeker in de vierde set was de energie op, terwijl Lycurgus nog een keer extra gas gaf. Het lag dichtbij elkaar, vooral omdat we blokkerend heel goed stonden en goed in de rally konden komen. Er was een serieuze kans om een punt te pakken en dat stemt me heel tevreden”, zegt Van Vliet.

Emotioneel eerbetoon
De wedstrijd tussen Topvolleybal Zwolle en Abiant Lycurgus werd voorafgegaan door een indrukwekkend en emotioneel eerbetoon aan de ongeneeslijk zieke Tobias. Bij het jeugdlid van VC Zwolle werd onlangs een tumor in de hersenstam gevonden. “Tjonge, dat is zo onwerkelijk, het gaat zo snel”, zegt een geëmotioneerde Van Vliet. “Dan is een bal in of uit echt helemaal niet belangrijk. Een paar weken geleden stond hij nog lootjes te verkopen en nu was hij misschien wel voor het laatst bij een wedstrijd. We hebben hem voor de wedstrijd een minutenlang applaus gegeven, dat was heel indrukwekkend. Ik ben er trots op dat we het zo hebben kunnen doen. Dit was een hele bijzondere dag.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws