Van Vliet assistent bij Topvolleybal Zwolle

| 14-07-2016

Gerard van Vliet is aankomend seizoen de assistent-trainer bij Topvolleybal Zwolle. De 51-jarige Van Vliet wordt in Zwolle de rechterhand van hoofdcoach Thijs van Noorden, waarmee hij inmiddels de samenwerking is gestart. Van Vliet was eerder ook al assistent-trainer van het derde vrouwenteam van VC Zwolle en had ook een rol bij de dames van Sliedrecht Sport.

Niet alleen heeft Van Vliet een achtergrond in het volleybal, ook verdiende hij zijn sporen in het bedrijfsleven. Vooral binnen de gebieden teambuilding, teamprocessen en het mentale kan hij van waarde zijn, zo denkt hij zelf. “Ik heb veel ervaring in het bedrijfsleven, ook in het creëren van een leeromgeving. Dat staat dichtbij het volleybal”, weet Van Vliet. Topvolleybal Zwolle hoopt dat de kennis van de kersverse assistent-trainer het nieuwe concept verder kan helpen. In Zwolle krijgen de spelers komend jaar veel verantwoordelijkheid. In bijvoorbeeld het vinden van sponsors, het aantrekken van publiek, maar ook tijdens trainingen. “Ik sta samen met Thijs in de zaal, maar er ligt ook een grote verantwoordelijkheid bij het team. De spelers moeten kijken waar ze willen verbeteren, iedere keer weer. Daaruit creëren we dan een training. Daar hoop ik een rol in te kunnen spelen.”

De komst van Van Vliet kwam tot stand na contact met Matt van Wezel, hoofdtrainer van de vrouwen van Sliedrecht Sport. Hij werkte al samen met Van Vliet en kaartte hem aan bij Thijs van Noorden. In eerste instantie is de samenwerking voor één seizoen, al is de ambitie er om langer door te gaan. “Het is niet mijn plan om na één jaar weer weg te gaan, maar ik weet hoe het werkt in de sport. Je bekijkt het van seizoen tot seizoen”, lacht de assistent, die weet wat hij wil. “Ik hoop dat we een manier vinden om op een leuke, inspirerende en gave manier volleybal te bedrijven. Als dat lukt, dan komen de prestaties vanzelf.”

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws