Van ‘t Schip: ‘We moeten tevreden zijn’

| 20-08-2017

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Sparta op Het Kasteel. Zwolle kwam al vroeg op voorsprong via Youness Mokhtar, maar na de gelijkmaker van Robert Mühren hielden de ploegen elkaar in evenwicht. “We moeten tevreden zijn met een punt”, vertelt PEC Zwolle-trainer John van ‘t Schip.

© Annet van Raalten

Zwolle begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Roda JC. Die elf spelers hadden het in de eerste tien minuten knap lastig met Sparta. Toch was het Zwolle dat de leiding nam, vlak nadat de ploeg van John van ‘t Schip via de omver gelopen Ryan Thomas misschien wel een strafschop had moeten krijgen. Youness Mokhtar was het eindstation na een fraaie aanval over de rechterkant. Via Mustafa Saymak en het terugleggen van Piotr Parzyszek kon de linker spits de bal achter doelman Roy Kortsmit schieten. Lang genoten de bezoekers niet van de verkregen voorsprong. In de omschakeling stond Robert Mühren op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te prikken. Het duel golfde in die eerste helft veel op en neer, maar de beste kansen waren voor PEC Zwolle. Kortsmit redde echter op inzetten van Saymak en Mokhtar. “Het spel golfde op en neer. Jammer dat we die 1-1 zo tegen kregen, dat moet er echt uit”, stelt Mustafa Saymak.

Ook direct na rust handelde de Sparta-keeper adequaat op de poging van Kingsley Ehizibue. Niet veel later ontsnapte Zwolle toen Loris Brogno de bal op de paal schoot en Diederik Boer moest ingrijpen op een schot van Bart Vriends. Wat volgde was een fase waarin beide ploegen het wel probeerden, maar waarbij de krachten langzaamaan wegvloeiden. De grootste mogelijkheden waren nog voor Zwolle, via Ryan Thomas (schot over) en Saymak, die een steekbal net niet onder controle kon krijgen. “Daar baal ik wel van”, aldus de middenvelder. Volgende week wacht PEC Zwolle weer een thuiswedstrijd. In het MAC3PARK Stadion wordt er zaterdag om 19.45 uur afgetrapt tegen FC Twente.

Wedstrijdstatistieken:
Sparta Rotterdam: Kortsmit, Floranus, Breuer, Vriends, Dougall, Sanusi, Mühren (77. Bambock), Dboson, Brogno, Volas (85. Ache), Alhaft (55. Goodwin)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Bakker, Saymak (85. Israelsson), Namli (65. Koppers), Thomas, Mokhtar, Parzyszek (67. Nijland

Scoreverloop:
13. 0-1 Youness Mokhtar
22. 1-1 Robert Mühren

Gele kaarten:
Dobson, Floranus, Mühren, Dougall (Sparta), Bakker, Mokhtar, Koppers (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Allard Lindhout

Toeschouwers:
10.012

Voetbal, Mustafa Saymak, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws