Van ’t Schip: ‘Terecht is een andere vraag’

| 12-12-2017

PEC Zwolle houdt dinsdagavond een punt over aan het competitieduel met AZ. In de slotfase krijgen de Zwollenaren nog een uitgelezen mogelijkheid om de zege binnen te halen, maar aanvoerder Bram van Polen schiet een penalty huizenhoog over: 1-1. “We voelen dat we hier met drie punten weg hadden kunnen lopen. Of het terecht was geweest, is een andere vraag”, zegt trainer John van 't Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wat je vooraf kunt verwachten bij PEC Zwolle tegen AZ is een open wedstrijd. Ploegen die van voetballen houden, zoveel mogelijk kansen willen creëren en zoveel mogelijk willen scoren. Het komt dinsdagavond niet helemaal uit de verf, al is het zeker geen onprettig potje om naar te kijken. Ryan Thomas is uiteraard de eerste die iets moois laat zien, als hij op eigen veld twee tegenstanders heerlijk het bos in stuurt. Kansen zijn er daarna best en daaruit volgen ook goals. Het is wel AZ dat de bovenliggende partij is, maar toch is het PEC dat scoort. Een volley van Younes Namli wordt gekeerd door keeper Marco Bizot, maar Terell Ondaan is er razendsnel bij om de rebound binnen te werken: 1-0.

Al rap wordt het weer gelijk, omdat AZ in de eerste helft simpelweg iets beter is. Een corner van Teun Koopmeiners komt bij de eerste paal en daar kopt Alireza Jahanbakhsh de 1-1 binnen. PEC is op slag van rust nog in de buurt van een nieuwe voorsprong, maar een inzet van Ondaan vliegt op de lat. Na de rust blijft het een feest om naar te kijken. Beide ploegen jagen op een doelpunt en daar komt in eerste instantie Mustafa Saymak het dichtst bij in de buurt. Zijn knal wordt gestopt door Bizot en daarna ebt het plezier een beetje weg. Gelukkig is er dan nog altijd Ryan Thomas, die dinsdag openlijk solliciteert naar een winterse transfer. De Nieuw-Zeelander steelt de show met bijzonder fraaie acties, die eigenlijk thuishoren in Eindhoven, Amsterdam of Rotterdam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Goals lijkt het duel niet meer te krijgen en daar mag in eerste instantie vooral PEC Zwolle blij mee zijn. Zo’n tien minuten voor tijd krijgt AZ een enorme mogelijkheid als Mats Seuntjens keeper Diederik Boer ver voor zijn doel ziet staan. De inzet is schitterend, maar de afloop buitengewoon ongelukkig: de paal. Daarna is het vooral AZ dat heel blij mag zijn met een punt, omdat Zwolle in de slotfase een penalty krijgt. Kingsley Ehizibue wordt onderuit getrokken door Pantelis Hatzidiakos en daarom mag Bram van Polen zijn ploeg naar drie punten schieten. Dat lukt niet, want de aanvoerder trapt de bal de tribune in. Zo blijft het bij 1-1 en dat is eigenlijk wel terecht. Maar oh oh oh, wat had Van Polen de avond mooi kunnen maken. Lekker slapen zal er voor hem niet bij zijn.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Dekker, Van Polen, Bakker (86. Marinus), Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Ondaan (90. Parzyszek)

AZ: Bizot, Svensson, Wuytens, Hatzidiakos, Ouwejan, Midtsjo, Til, Koopmeiners, Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem (63. Seuntjens)

Scoreverloop:
32. 1-0 Terell Ondaan
34. 1-1 Alireza Jahanbakhsh

Bijz.: 88. Bram van Polen mist strafschop

Gele kaarten:
Dirk Marcellis (PEC Zwolle), Guus Til, Stijn Wuytens, Fredrik Midtsjo, Pantelis Hatzidiakos (AZ)

Scheidsrechter:
Dennis Higler

Toeschouwers:
12.875

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws