Van ’t Schip: ‘Proces goed vervolg geven’

| 03-04-2017

Als alle camera’s maandagochtend hun plaatje hebben gemaakt en de directie haar woordje heeft kunnen doen, begint John van ’t Schip aan zijn relaas. De nieuwbakken PEC Zwolle-trainer, die de aankomende twee seizoenen in Zwolle werkzaam is, hoopt de periode Jans te continueren. “We moeten dat proces een goed vervolg geven. Dat consolideren is al winst”, geeft hij aan.

Voor Van ’t Schip is het zijn tweede klus als hoofdtrainer in Nederland. Eerder was hij een seizoen werkzaam bij FC Twente, maar verder was hij binnen de landsgrenzen alleen werkzaam als assistent. De in Canada geboren Van ’t Schip is blij om weer een kans te krijgen. “Ik ben een tijdje uit beeld geweest. Ik ben zeven jaar weggeweest, waarin ik voornamelijk bij Melbourne heb gewerkt. Daar heb ik mij verder ontwikkeld en ik hoop die ontwikkeling in Nederland door te zetten. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om weer in de eredivisie aan de slag te gaan”, zegt de trainer, die met ingang van het nieuwe seizoen wordt ondersteund door Gert Peter de Gunst en Dwight Lodeweges. Keeperstrainer Jacques Storm blijft aan en fysiek trainer Gerhard Wermink voegt zich bij de staf.

Van ’t Schip was zelf voetballer bij Ajax en werkte daar ook jarenlang als (jeugd)trainer. Als bijna vanzelfsprekend kreeg hij daardoor een bepaalde filosofie mee, die hij ook in Zwolle wil etaleren. “Ik hou van verzorgd voetbal en wil graag de bal hebben. Dat zijn mooie woorden, maar je moet ook met een spelersgroep aan de slag en daar een zo hoog mogelijk rendement uit halen. Ik denk dat het op die wijze kan, met uiteraard wel eens een aanpassing. Dat is logisch. Mensen willen uiteindelijk spektakel zien en dat hoop ik te brengen”, vertelt de coach, die in het oog blijft houden dat zijn voorganger uitstekend werk heeft verricht. “Ron heeft een geweldige job gedaan. Iedereen heeft een positief beeld van de club en ik wil mijn steentje bijdragen om dat zo te houden.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws