Van ’t Schip: ‘Geen makkelijke wedstrijd’

| 01-12-2017

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht. De Zwollenaren hadden het een uur lang bijzonder lastig met de gasten, maar stelden in het laatste half uur orde op zaken. Mustafa Saymak knalde zijn ploeg naar een punt: 1-1. “We hebben in de tweede helft laten zien dat het ook op een andere manier kan. Het was geen makkelijke wedstrijd”, vertelt trainer John van ’t Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is zo rond de dubbele wissel van trainer John van ’t Schip als PEC Zwolle plotseling wakker schrikt. Er wordt druk uitgeoefend, de bal gaat ineens van voet naar voet en zo wordt FC Utrecht verder en verder teruggedrongen. Daar komt in het eerste uur namelijk helemaal niets van terecht, want daarin zijn de gasten de baas. Om te spreken van heer en meester, dat gaat wat ver, maar PEC krijgt het niet voor elkaar om Utrecht op een fatsoenlijke manier te bespelen. Moet wel gezegd worden dat de kansen schaars zijn, want in de eerste helft blijft het beperkt tot een momentje of vier. Daar zit, voor PEC helaas, wel een doelpunt tussen. Yassin Ayoub trekt de bal hard voor en recht voor het doel glijdt Sander van de Streek de 0-1 binnen.

Kort daarna krijgt PEC via Mustafa Saymak de kans om op gelijke hoogte komen, maar na een botsing tussen Jensen en Leeuwin is zijn lob te kort. FC Utrecht zet daar nog een schot van Gyrano Kerk tegenover, alleen gaat die inzet via Diederik Boer op de paal. Na de rust is PEC in eerste instantie nog steeds niet bij machte om Utrecht pijn te doen. Kerk krijgt een dikke kans en dan vindt Van ’t Schip het genoeg geweest. Hij brengt Terell Ondaan en Erik Bakker voor Stef Nijland en Nicolas Freire en dan ineens schiet alles bij PEC in gang. Youness Mokhtar krijgt vrijwel direct een levensgrote kans, maar werkt de bal kort voor het doel over. Het is echter het startsein om door te drukken. Dat levert in eerste instantie nog weinig kansen op, totdat Bram van Polen besluit uit te halen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De aanvoerder ramt van een meter of 25 de bal op het doel en die bal wordt weggewerkt door doelman Jensen. In de rebound komt de bal bij Saymak en hij schiet bijzonder fraai de 1-1 binnen. Er zijn dan nog een kleine tien minuten om de volle winst te pakken. Dat is teveel van het goede. De druk blijft wel, de dreiging bij vlagen ook, maar een goal zit er niet meer in. Aan de andere kant is Utrecht dan wel dichtbij een tweede geweest, maar Bram van Polen redt de burelen. Kerk breekt door, treuzelt te lang en daardoor kan de PEC-aanvoerder hem van de bal glijden. Zo blijft het bij één Utrechtse goal en blijkt dat PEC ook vanaf de bank nieuwe energie kan brengen. Dat moet vooral coach Van ’t Schip goed doen.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Van Polen, Freire (61. Bakker), Dekker, Thomas, Saymak. Namli (81. Parzyszek), Mokhtar, Nijland (61. Ondaan)

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Van der Maarel, Janssen, Leeuwin (40. Troupée), Emanuelson (79. Braafheid), Strieder, Van de Streek, Ayoub, Kerk (89. Görtler), Labyad

Scoreverloop:
33. 0-1 Sander van de Streek
82. 1-1 Mustafa Saymak

Gele kaarten:
Dirk Marcellis (PEC Zwolle), Urby Emanuelson, Sander van de Streek (FC Utrecht)

Scheidsrechter:
Ed Janssen

Toeschouwers:
13.250

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws