Van ’t Schip: ‘Als team keihard geknokt’

| 16-09-2017

PEC Zwolle heeft zaterdagavond ternauwernood drie punten overgehouden aan het thuisduel met Heracles Almelo. De thuisploeg gaf in de tweede helft een 1-0 voorsprong weg, maar Youness Mokhtar hield de punten eigenhandig in Zwolle. Met zijn tweede van de avond zorgde hij voor een 2-1 overwinning. “We bleven vechten. Als team hebben we keihard geknokt”, vindt trainer John van ’t Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wat een fijne wedstrijd. Dat wat PEC Zwolle en Heracles zaterdag laten zien, is helemaal niet gek om naar te kijken. Je lacht je af en toe een slag in de rondte om wat er misgaat, maar bovenal is het best leuk om te zien. Het is vanaf het eerste moment raak, ook omdat Heracles de weg naar voren probeert te vinden. De eerste dreiging komt van de bezoekers, maar na vier minuten heeft PEC de score ineens geopend. Youness Mokhtar begint op zijn eigen helft aan een individuele actie en die besluit de buitenspeler met een puik schot. Zijn inzet is niet te keren door Heracles-doelman Bram Castro, waardoor PEC direct feest viert. “Het eerste moment dat we onder de druk uit komen, is het direct raak”, ziet Van ’t Schip.

In het vervolg blijft PEC strooien met lekkere aanvallen. Younes Namli is wederom één van de smaakmakers, al blijft zijn effectiviteit een heikel punt. Verschillende dribbels, afstandsschoten en een vrije trap, allemaal leveren ze niets op. Daarnaast zijn ook Ryan Thomas en Mustafa Saymak dichtbij een goal, maar de tweede treffer blijft uit. Ook in de tweede helft houdt de doelpuntendroogte in eerste instantie aan. De wedstrijd blijft open, maar het niveau aan de kant van Zwolle valt terug. Heracles is de bepalende ploeg en krijgt ook mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Het is vooral aan doelman Diederik Boer te danken dat het op dat moment bij 1-0 blijft. Hij grijpt een aantal keer prima in.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uiteindelijk lukt het PEC toch niet om de voorsprong vast te houden. Een ruime tien minuten voor tijd geeft invaller Rick Dekker een vrije trap weg en dat blijkt een prima klus voor Heraclied Jamiro Monteiro. De middenvelder heeft wat geluk doordat de bal wordt aangeraakt, maar is wel goed voor de gelijkmaker. Plotseling schrikt PEC Zwolle weer wakker en krijgt het de drang naar voren weer te pakken. Saymak geeft antwoord met een vlammend schot en uiteindelijk is een bevlieging van Mokhtar weer bingo. Hij is dé man van de avond, anders kan niet worden gesteld. Mokhtar komt van links naar binnen, omspeelt ongeveer de halve Heracles-defensie en verslaat Castro. Doelpunt, drie punten en feest. Met Mokhtar ongetwijfeld als gangmaker.

Aankomende donderdag speelt PEC Zwolle het bekerduel tegen de amateurs van De Meern. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Bakker (68. Dekker), Saymak, Thomas, Namli (79. Ondaan), Mokhtar, Parzyszek (59. Nijland)

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Propper, Hardeveld, Van Hintum (59. Duarte), Monteiro, Pelupessy (73. Van Ooijen), Niemeijer (76. Vermeij), Peterson, Gladon, Darri

Scoreverloop:
4. 1-0 Youness Mokhtar
78. 1-1 Jamiro Monteiro
85. 2-1 Youness Mokhtar

Gele kaarten:
Philippe Sandler, Dirk Marcellis, Rick Dekker (PEC Zwolle), Paul Gladon, Bart van Hintum en Brahim Darri (Heracles Almelo)

Scheidsrechter:
Jeroen Manschot

Toeschouwers:
12.500

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws