Van Polen steeds fitter: ‘Ik kon uitslapen’

| 29-01-2017

Drie punten verdampen zondagmiddag als sneeuw voor de zon. PEC Zwolle ligt net na de rust op koers om FC Twente een nederlaag toe te dienen, maar dat lukt uiteindelijk niet. Mickey van der Hart schuift de bal in de voeten van Oussama Assaidi en hij trapt de bal van grote afstand binnen: 1-2. “Bizar dit, ongelooflijk. Dit is frustrerend, maar geeft ergens ook wel een goed gevoel”, zegt aanvoerder Bram van Polen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Jongens, jongens, ongekend zeg”, blaast Van Polen zijn eerste frustratie eruit. De aanvoerder komt net van het veld en baalt als een stekker. Zijn ploeg heeft een zeker lijkende overwinning naar de filistijnen geholpen, terwijl FC Twente bijna de hele tweede helft met tien man speelt. Terwijl er uit de kleedkamer van de gasten applaus klinkt, laat Van Polen zijn licht schijnen over de nederlaag. “We hebben genoeg gecreëerd, krijgen echt zes of zeven dikke kansen. Zij krijgen er drie en maken er twee. Die twee geven we wel te makkelijk weg hoor, maar het is niet te geloven”, zegt de back, die het spel van PEC positief analyseert. “Ik vond het voetballend wel aardig. We legden veel energie in de wedstrijd, dat moet het publiek ook hebben gezien. Het is echt anders dan voor de winter.”

Dat energie leggen in een wedstrijd, daar heeft Van Polen zondag een belangrijke rol in. Als een ware aanvoerder gaat hij voorop in de strijd, laat hij geen moment het gaspedaal los. Op een gegeven moment jaagt hij zelfs flink door op keeper Nick Marsman en dat als rechtsback. “Ik voel me steeds fitter, merk echt dat er power in mijn lichaam zit. Tijdens zo’n wedstrijd smijt je dan ook met krachten”, duidt Van Polen, die wellicht eens met het thuisfront moet gaan praten. Papa mocht namelijk zondag wat langer blijven liggen. “Ik kon vandaag uitslapen. En mijn vrouw werkt nu twee in plaats van drie dagen, misschien heb ik daardoor ook wat meer rust. Ik voel me in ieder geval lekker.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In het geval van Van Polen was dat ook wel even nodig. Hij kende, net als PEC Zwolle, een mindere eerste seizoenshelft en dat had negatieve geluiden tot gevolg. “Ik lees eigenlijk nooit iets, maar hoorde wel eens wat van mijn vrienden. Ik ben toch een beetje een clubman, dus dan is het logisch dat ze kritischer zijn. Het is aan mij om dat te keren, wat dat betreft ben ik volgens mij wel op de goede weg.” En PEC Zwolle? Is PEC ook op de goede weg? “Ik denk het wel, volgens mij is het voetbal een stuk beter dan voor de winter. We krijgen zeven kansen en tegen een ploeg als Twente is dat best een hoop. Uiteindelijk gaan we die ballen er echt wel in schieten.”

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws