Van Polen: ‘Mis natuurlijk liever bij 3-0’

| 12-12-2017

Hoe mooi had het kunnen zijn, als… Daar stoppen we, want aan 'als' heb je in het leven niets. Vraag het PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen, die dat na dinsdagavond kan beamen. Hij krijgt in de slotfase van het duel met AZ (1-1) de kans om zijn ploeg naar drie punten te schieten, maar een penalty vliegt hoog over. “Ik heb er een stuk of tien genomen en dan weet je dat het een keer gaat gebeuren. Maar natuurlijk liever bij 3-0”, baalt de captain.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het lijkt in Zwolle uit te draaien op een gelijkspel. AZ ziet Mats Seuntjens van grote afstand de paal raken en daarna is het vooral wachten op het eindsignaal. Totdat Pantelis Hatzidiakos in het strafschopgebied Kingsley Ehizibue naar de grond trekt en Dennis Higler niets anders kan doen dan een penalty geven. Het is dan minuut 88 en dus kan Van Polen de drie punten binnenhalen. Het mislukt hopeloos, aangezien de bal torenhoog over vliegt. En zo moet PEC genoegen nemen met een punt. “Het duurde heel lang en daardoor ging ik twijfelen. Op het laatst besloot ik ‘m hoog te schieten… Hoog ging hij wel, maar het zag er heel erg matig uit”, vertelt Van Polen.

Nou is het wel zo dat de 1-1 eindstand terecht is, want PEC Zwolle en AZ doen helemaal niets voor elkaar onder. “Ik denk dat 1-1 een terechte uitslag is, maar als je vijf minuten voor tijd een penalty mag nemen. Een ideaal moment”, lacht Van Polen als een boer met kiespijn. Voor Terell Ondaan was de strafschop de kroon op een goede wedstrijd geweest. Hij maakte de 1-0, kreeg een goede kans op een tweede en was ook nog eens sterk in zijn spel. Zijn openingstreffer werd gevolgd met een grootse salto. “Pff, man… Het is denk ik wel twee jaar geleden dat ik gescoord heb. Het is zo lang geleden. Ik ben van de nul en dat geeft een lekker gevoel”, zegt de spits.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Maar wat rond blijft spoken, is die als. Wat als Bram van Polen die bal gewoon door het net had gejaagd? Het had PEC Zwolle zeer waarschijnlijk drie punten opgeleverd en dus baalt Van Polen als een stekker. “Het mocht vandaag niet zo zijn.”

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Terell Ondaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws