Van Polen: ‘Krijgen mooie dingen te zien’

| 21-12-2017

Het is donderdag een mysterieuze bedoening rond PEC Zwolle. De eredivisionist bereidt zich voor op het laatste duel van 2017, uit bij ADO Den Haag, en het is maar de vraag welke elf daar gaan spelen. Youness Mokhtar is geschorst, Dirk Marcellis ook en daardoor is het vooral achterin puzzelen. Over de oplossing wil niemand iets zeggen. “Jullie krijgen achterin mooie dingen te zien”, is captain Bram van Polen schimmig.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De zorgen voor de wedstrijd in Den Haag liggen vooral op het defensieve vlak. Nicolas Freire en Philippe Sandler zijn geblesseerd, Dirk Marcellis is geschorst en daardoor heeft trainer John Van ’t Schip alleen nog Sander van Looy over als pure centrale verdediger. De vraag is dan ook welke spelers de defensie gaan vormen. Voor de hand ligt een keuze voor Shaquile Woudstra, die de afgelopen wedstrijd al wat speelminuten kreeg. Bram van Polen zou dan, naast Rick Dekker, als centrale verdediger spelen. Maar het kan maar zo zijn dat er ineens een middenvelder als verdediger uit de hoge hoed komt. “Het is puzzelen, maar de puzzel is gelegd”, weet Van ’t Schip, die uiteraard niets weg wil geven.

Dan is er nog de kwestie rond de strafschoppen van PEC Zwolle. Bram van Polen miste hopeloos tegen AZ, Erik Bakker scoorde niet tegen NEC Nijmegen en dus is de vraag wie er vrijdag bovenaan het lijstje staat. Zo schimmig als het rond de opstelling is, zo schimmig is het ook rond die beslissing. “We hebben het er net over gehad, maar de beslissing houden we geheim. Jullie zien het morgen wel”, lacht Van Polen, die hoopt dat zijn ploeg bij ADO nog één keer alles uit de kast weet te halen. “We moeten de mindset goed hebben. Nog één keer de focus pakken, om het zo goed af te sluiten.” De wedstrijd tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle begint vrijdag om 20.00 uur. Scheidsrechter is Kevin Blom.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Dekker, Thomas, Van Polen, Marinus, Bakker, Saymak, Namli, Ondaan, Israelsson

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws