Van Polen is er klaar mee: ‘Murw gebeukt’

| 06-05-2018

Het seizoen van PEC Zwolle is ten einde, de spelers en technische staf kunnen op vakantie. Bij AZ hebben de Zwollenaren nooit zicht op een positief resultaat, een hele matige tweede seizoenshelft wordt op passende wijze afgesloten. “Je krijgt klap, op klap, op klap en je sluit af met de grootste klapper”, vertelt captain Bram van Polen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De aanvoerder straalt het aan alle kanten uit. Hij moet voor een hele rits camera’s zijn verhaal vertellen, maar duikt het liefst weg in een hoekje. Een erbarmelijke tweede seizoenshelft mondt uit in een beschamende 6-0 nederlaag bij AZ, waardoor het seizoen wordt afgesloten als nummer negen. Op voorhand niets mis mee, maar na de winter bakte PEC er, qua resultaten, weinig van. En dat staat. “We hebben het niet kunnen keren, terwijl het echt wel crisis was. Er is een paar keer crisisberaad geweest, we hebben elkaar echt hard de waarheid verteld en zijn positief geweest. Op een gegeven moment weet je ook niet meer wat je moet doen en is het gewoon op. We zijn murw gebeukt”, concludeert Van Polen.

Tegen AZ speelt PEC misschien wel haar slechtste wedstrijd van het seizoen, het krijgt in ieder geval een flink pak op de broek. Van Polen zag het gelaten aan. “Na de rust zet je vol druk vooruit, omdat je de tussenstanden kent. Je geeft daardoor ook ruimtes weg en alles wat fout kon gaan, ging fout. Je laat elkaar vallen, er wordt niet meer meegelopen. Na de 2-0 dondert het echt in elkaar”, vindt de aanvoerder, die balend op vakantie gaat. Een onderbreking waar hij vrijdag nog niet op zat te wachten, twee dagen later is alles anders. “We trainen twee weken door en dan is het vakantie. Ik had echt zin om die play-offs in te gaan, maar nu heb ik eigenlijk wel zin in vakantie. Ik ben er helemaal klaar mee.”

De geluiden gingen op dat Van Polen na dit seizoen afscheid neemt van de club, maar volgens hem is daar weinig van waar. “Die geluiden zullen er altijd zijn. Ik ga er niet vanuit dat dit mijn laatste was, anders had ik het ook eerlijk gezegd.” Dat is maar goed ook, want bij een clubicoon als Van Polen past zo’n afscheid allerminst. Nog maar een jaartje door dan.

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws