Van Polen: ‘Ik ben liever voetballer hoor’

| 19-03-2016

Bram van Polen kwam door een spierblessure vier weken lang niet in actie. Geen trainingen, geen wedstrijden, even rust dus. Dat zou je zeggen, maar dat was in het geval van de PEC Zwolle-aanvoerder absoluut niet het geval. Zaterdag tegen Willem II (4-1) startte hij weer in de basis, in de weken van blessureleed bekleedde hij echter een andere rol. Praten met sponsoren bijvoorbeeld. “Maar laat mij maar lekker voetballen hoor”, lacht de captain.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Joost Broerse vindt het een prachtige invulling van zijn voetballoze voortbestaan. De voormalige verdediger zette vorig jaar een punt achter zijn carrière en ging direct aan de slag binnen de directie van PEC Zwolle. Verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de commercie, sponsoren dus. Ook Van Polen maakte de afgelopen tijd noodgedwongen kennis met die wereld. Hij kon door een kwetsuur niet voetballen en werd daarom door de club op andere fronten ingezet. Rond wedstrijden werd hij een beetje geleefd, zo vertelt hij. “Pff, tegen Feyenoord ben ik zo’n beetje de hele dag in de weer geweest. Ik begon om 11.30 uur en was om 17.00 uur een keer klaar. Beetje met sponsoren praten en zo”, lacht de aanvoerder.

Het voetballoze leven is voor de 30-jarige Van Polen dan ook nog lang geen optie. De blessureperiode heeft dat als inzicht gegeven. De vleugelverdediger keek af en toe met vervelende gevoelens naar zijn elftal, ook omdat hij geen brekebeentje is. Langdurige blessures en Van Polen zijn een vrij unieke combinatie, vanaf de zijlijn toekijken daardoor ook. “Het is net of je er dan niet bij hoort… Al vrij snel gaat de knop om en staat de revalidatie voorop, maar toch blijft het lastig.” Vooral het gevoel qua overwinningen is dan anders, zo zegt Van Polen. “Je mist bijvoorbeeld de euforie in de kleedkamer. Vanavond heb ik echt het gevoel dat ik een aandeel heb gehad. Als je geblesseerd moet toekijken, dan is dat niet het geval.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De comeback van Van Polen, die zaterdag na 79 minuten uit voorzorg naar de kant werd gehaald, staat symbool voor de huidige staat van het Zwolse elftal. Beetje bij beetje komen de blessuregevallen weer terug bij de selectie. Bart van Hintum is weer op volle oorlogssterkte en ook Rick Dekker en Sheraldo Becker voegden zich zaterdag weer bij de groep. Daarnaast is ook Ryan Thomas weer op de goede weg, waardoor het perspectief ineens een stuk rooskleuriger is. Van Polen aast nog altijd op de play-offs. “Er komen steeds meer spelers terug en daardoor merk je wel dat het niveau weer omhoog gaat. We moeten nu zorgen dat iedereen fit blijft en dan denk ik dat wij nog hele leuke dingen kunnen gaan doen.”

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws