Van Polen: ‘Geen aanvallende impuls nodig’

| 26-11-2016

Mickey van der Hart geeft een klap tegen de deur die toegang geeft tot de kleedkamer van PEC Zwolle. Anass Achahbar loopt in één streep, met het hoofd gebogen, naar binnen. Het is duidelijk: PEC Zwolle heeft zaterdagavond met de vlakke hand op de bips gekregen. FC Groningen is de dader. “Dit doet verschrikkelijk pijn, zo kun je het wel omschrijven”, stelt aanvoerder Bram van Polen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Oorwassing, afgang, pandoering, geef het beestje maar een naam. PEC Zwolle gaat zaterdag met liefst 0-4 onderuit tegen FC Groningen, een spijkerharde nederlaag. Het gekke is… Daar zag het eigenlijk helemaal niet naar uit. Gezien het spelbeeld dan, want de Zwollenaren deden in de eerste helft helemaal niets onder voor de bezoekers. Sterker nog, PEC was eigenlijk gewoon beter. Maar als je zo aan een wedstrijd begint, vraag je er ook wel om. “Ik vroeg net nog aan Wout Brama of hij al een bal had aangeraakt. Ik in ieder geval niet”, vertelt Van Polen over de vroege Groningse openingstreffer. Na iets meer dan veertig seconden lag de bal al binnen. “Echt verschrikkelijk. Het was heel matig verdedigd, Groningen kon er zo doorheen.”

Herstel kwam er wel, kansen volgden, maar doelpunten maken lukte niet. Daar heeft PEC dit seizoen sowieso moeite mee. Na veertien wedstrijden staat de teller op slechts twaalf goals, in de laatste drie wedstrijden wist PEC helemaal niet te scoren. Het is een vervelende balans en dat terwijl de kansen er wel zijn. Eigenlijk begon het al in Nijmegen, waar men het tijdens de seizoensouverture tegen NEC naliet om een doelpunt of drie extra te maken. Dat bleek geen incident. Moet er wat gebeuren in de winter? Van Polen vindt van niet. “Als Youness Mokhtar weer fit is en Ryan Thomas er weer bij is, dan beschikken we echt wel over scorend vermogen. En dan is er ook genoeg concurrentie, daar wordt iedereen scherper van. Wij hebben in de winter niets nodig.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Feit blijft dat PEC Zwolle na zaterdag weer onder de streep staat. Een geluk bij een ongeluk is dat de sprong naar de middenmoot zo is gemaakt, maar dan moet het wel constanter gaan presteren. “We moeten doorbouwen op de eerste helft, dat was misschien wel onze beste helft van het seizoen. Ik maak me nog geen zorgen”, zegt Van Polen. Maar goed, praatjes vullen geen gaatjes. Of zoals ze in Rotterdam zeggen: geen woorden maar daden. De tijd van het moeten is gekomen. Met Vitesse-uit, Willem II-thuis en Heracles-uit staat er een belangrijke reeks voor de deur. “Na vanavond zijn die wedstrijden nog belangrijker geworden”, weet ook Van Polen.

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws