Van Polen: ‘De IJssel is nu zeker van ons’

| 19-03-2017

Er kwam zondag een droom uit voor PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen. De 1-3 overwinning op de aartsrivaal was schitterend, maar voor de captain was het er eentje met een gouden randje. Twee minuten voor tijd mocht Van Polen aanleggen voor een strafschop en dat werd zijn eerste goal in een derby. “Ik wilde zo graag een keer scoren in een derby. Heerlijk om het zo te beslissen”, zegt Van Polen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Albert van der Haar en Diederik Boer, het zijn spelers die binnen de club een vergelijkbare status hebben als Bram van Polen. Maar had voor zondag deze drie spelers naast elkaar gezet en er was één verschil: Van der Haar en Boer waren ooit belangrijk in een derby, Van Polen nog niet. Daar kwam zondag verandering in door die bewuste rake strafschop. “Albert en Diederik, qua status wil ik me in de toekomst met hun meten. Albert besliste al eens een derby en Diederik was ook een keer heel belangrijk, maar mij was het nog niet gelukt. Dit is één van mijn hoogtepunten hoor”, vertelt de captain, die het niet idealer kon hebben. “Zo’n moment en dan ook nog eens voor de B-side. Ik ben een Zwolle-jongen, dus dan kan het niet beter.”

Voor wat betreft de IJsselderby heeft PEC Zwolle dit seizoen de volle score. Thuis werd het 3-1, uit ook en daarmee is het duidelijk wie de baas is. “De IJssel is van ons, daar sloten ze het motivatiefilmpje mee af. Nou, en die is van ons. Twee keer zelfs”, glimlacht Van Polen. De aanvoerder was zondag met de auto naar de club gekomen, maar sluit niet uit dat hij zondagavond op Zwolle Centraal de trein naar Harderwijk pakt. Ook doelman Mickey van der Hart is wel te porren voor een feestje, dus hij heeft in ieder geval een metgezel. “Ik heb wel zin in wat biertjes moet ik zeggen. Straks staat er in Zwolle duizend man op ons te wachten, dat is schitterend. Hier kan ik wel weer een weekje op teren hoor!”

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws