Van Polen: ‘Cruciaal dat we de rust bewaren’

| 21-09-2018

Een cruciaal duel is misschien wat overdreven, maar de uitwedstrijd van zondag tegen FC Emmen is voor PEC Zwolle wel van groot belang. Incasseren de Zwollenaren daar wederom een nederlaag, dan moet het de aankomende periode eerst maar eens onderin wegkomen. “Alle clichés zijn waar. Dit is natuurlijk een heel belangrijke wedstrijd”, weet ook captain Bram van Polen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het understatement van de dag komt weg bij Bram van Polen. Als hem na de vrijdagtraining wordt gevraagd hoe het in en rond de club is, omschrijft hij dat als ‘onrustig’. Het is zo klaar als een klontje. “Het is logisch als je zo’n start hebt, maar wij proberen de rust te bewaren en een overwinning zou daar zeker bij helpen”, grinnikt Van Polen, die enkele jaren terug ook van de partij was toen PEC eveneens een waardeloos begin kende. In het seizoen 2016-2017 pakte de ploeg in de achtste speelronde pas de eerste zege, maar toch bleef het toen een stuk rustiger. “Dat heeft met het afgelopen half jaar te maken, denk ik. Dat werkt door.”

Waar destijds de supporters als één blok achter de ploeg bleven staan, neemt het gemor nu toe. Ook Van Polen merkt dat en toont begrip. “Ik snap bepaalde frustraties heel goed. Uiteindelijk moeten we het met z’n allen doen, wij, de supporters en de directie. Natuurlijk worden er vraagtekens geplaatst, maar ik denk dat het cruciaal is dat we de rust bewaren. Ook bij de supporters”, roept de aanvoerder. Of hij zelf tegen FC Emmen in de basis staat, is nog maar de vraag. Het ligt voor de hand dat een centrum met Thomas Lam en Sepp van den Berg de voorkeur krijgt, waardoor Van Polen mogelijk op de bank moet plaatsnemen.

Promovendus FC Emmen kent misschien wel een droomstart, want het wist al te winnen van ADO Den Haag en FC Utrecht. Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen De Graafschap en dus staat de teller op het knappe aantal van zeven punten. Van Polen: “Ze willen wel voetballen en meestal spelen wij beter tegen voetballende ploegen. Maar dat moet blijken. Voor ons is het een cruciale wedstrijd om het vertrouwen terug te krijgen.” De wedstrijd tussen FC Emmen en PEC Zwolle begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws