Van Polen berust in nederlaag: ‘Moet soms’

| 18-02-2018

“We hebben onze meerdere moeten erkennen”, zegt Philippe Sandler. “Het zat er vandaag niet in”, vindt Diederik Boer. En Bram van Polen? Ook hij vindt dat PEC Zwolle zondag tegen Ajax (0-1) weinig kans had op een positief resultaat. “Ajax was vandaag op alle facetten beter. Poh, wat een voetbal zit er in die ploeg.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De oordelen na afloop zijn zo klaar als een klontje en het zou ook gek zijn als dat anders was. Er staat na afloop ‘slechts’ een 0-1 nederlaag op het bord, maar de verhoudingen liggen anders. Ajax is heer en meester in Zwolle en speelt zeker tien goede kansen bij elkaar. “Om te zeggen dat we alle hoeken op zijn gespeeld, dat is misschien wat overdreven. Toch zijn we vandaag vrij kansloos geweest en soms moet je dan genoegen nemen met een nederlaag”, vertelt de captain, die zelf betrokken was bij een moment waar de wedstrijd had kunnen kantelen. Huntelaar bracht in de beginfase zijn arm tegen het hoofd van Van Polen, maar dat werd niet bestraft. “Ach, hij deelt uit, ik deel uit, zo gaat dat. Je ziet het aan mijn hoofd, ik heb niets.”

Het is geen nederlaag om van te paniekeren. Ajax-thuis kan een mooi resultaat opleveren, maar ook een verliespartij behoort dan goed tot de mogelijkheden. De manier waarop was echter duidelijk, terwijl koploper PSV het juist nog zo moeilijk had in Zwolle. “PSV of Ajax, dat vind ik echt zo’n wereld van verschil. Bij Ajax zit er veel meer voetballend vermogen in de ploeg. Als je ziet hoe makkelijk zo’n Frenkie de Jong langs vier spelers gaat en dan ook Matthijs de Ligt nog naast hem heeft… Ajax is op dit moment de best voetballende ploeg van Nederland”, vindt Van Polen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor PEC Zwolle rest uithuilen, vergeten en snel weer doorgaan. Zaterdagavond wacht een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo en daar is een goed resultaat meer dan welkom. “De focus moet nu weer op Heracles, om daar tot een goede prestatie te komen. Vandaag zat het er niet in.”

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws