Van Oostrum tekent niet bij: ‘Is een gevoel’

| 18-11-2015

Hoofdklasser Dieze West en hoofdtrainer Michel van Oostrum gaan aan het einde van het lopende seizoen uit elkaar. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste volledige seizoen bij de Zwolse club, maar heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. “Het is een gevoelskwestie, want ik ben een gevoelstrainer”, zegt Van Oostrum, die met Dieze West kampioen werd in de eerste klasse.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nog nooit speelde Dieze West in de hoofdklasse. Onder van Oostrum, die het vorig jaar halverwege het seizoen overnam van Jan Verheijen, werd de ploeg kampioen in de eerste klasse en daarmee promoveerde Dieze West voor het eerst in de clubhistorie naar de hoofdklasse. Op dat niveau gaat het alleraardigst, want de Zwollenaren lijken op koers voor handhaving. De reden voor Van Oostrum om na dit seizoen af te zwaaien. “Vorig seizoen heb ik elf wedstrijden met Dieze gespeeld en er tien gewonnen. Dit jaar is het doel om ons te handhaven in de hoofdklasse en dat gaat de goede kant op. Het zou een wereldprestatie zijn als we dat halen. Mocht het lukken, dan heb ik als trainer het maximale uit de groep gehaald. Dat is de reden om mijn contract niet te verlengen.”

Na anderhalf jaar komt er dus een einde aan de samenwerking tussen Dieze West en Van Oostrum. Geen bijzonder lange tijd, maar de keuze van Van Oostrum is doordacht. “Ik train al langer in de top- en hoofdklasse. Bij bijna iedere club heb ik drie jaar of langer gezeten, dus ik ben aardig honkvast. Maar mijn gevoel zegt dat dit het beste is”, legt de trainer uit. Het verhaal rond de vertrokken Lodewijk de Vries en Jeffrey de Nooijer heeft geen invloed gehad op zijn beslissing. “Dat staat er totaal los van. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Dieze en ik kan heel goed met deze spelersgroep werken. Nu eerst maar eens onze doelstelling halen.”

Voetbal, Dieze West, Michel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws