Van Oostrum: ‘Is een pittige tegenstander’

| 31-01-2018

“Het wordt een wedstrijd met veel energie en veel beweging. We moeten proberen de eerste klap uit te delen.” Het zijn de woorden van Landstede-guard Nigel van Oostrum, die het donderdagavond met zijn teamgenoten in Zwolle opneemt tegen Basketball Academie Limburg. In die ploeg treft Landstede Basketbal de nummer acht van de Dutch Basketball League.

© André Rump

Landstede Basketbal kent na de kerstbreak een aardige periode, met overwinningen op Zorg en Zekerheid Leiden, Apollo Amsterdam en tweemaal Den Helder Suns. Van Oostrum zag zijn ploeg herstel tonen na een moeizaam slot van het eerste deel van het seizoen. “Er was toch een beetje een dalende lijn, maar daar heeft ieder team wel eens last van. Het gaat er dan om hoe je reageert. Blijf je er in hangen en blijft het naar beneden gaan, of zeg je; kom op, we vergeten het en gaan er weer voor. Ik denk dat we het uiteindelijk goed hebben omgedraaid”, vertelt de guard, die nog wel baalt van de nederlaag tegen Donar. “Maar daar moeten we ook weer dingen uit meenemen. Verdedigend deden we het goed, maar aanvallend lukte het niet.”

Donderdag wacht de thuiswedstrijd tegen Basketball Academie Limburg, de ploeg die Landstede Basketbal eerder dit seizoen dwong tot het spelen van overtime. Uiteindelijk wonnen de Zwollenaren wel, met 88-91. “Het is een pittige tegenstander. Ze werken hard en hebben goede wedstrijden gespeeld. Wij kunnen niet denken dat we het wel even gaan winnen. Dat kunnen we onszelf niet veroorloven”, zegt Van Oostrum, die uitgaat van een mooie ontmoeting. “Ja, zeker weten.” De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en Basketball Academie Limburg begint donderdagavond om 19.30 uur.

© André Rump
Basketbal, Landstede Hammers, Nigel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws