Van Oostrum: ‘Het momentum stoppen’

| 27-10-2017

Het was tegen New Heroes een van de mooiste momenten van de wedstrijd. Nigel van Oostrum met een schitterende assist op Ralf de Pagter, die de bal alleen nog maar door de ring hoefde te leggen. Het zegt alles over de huidige, positieve gemoedstoestand van Van Oostrum, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij ZZ Leiden. “Als zij het momentum pakken, moeten we het zo snel mogelijk stoppen”, weet hij.

© André Rump

Van Oostrum begon na de zomer aan zijn tweede seizoen bij Landstede en kwam op prima wijze uit de zomer. Hij won met Landstede Basketbal direct de supercup en was in die wedstrijd een van de uitblinkers. Die lijn zette hij in de competitie voort. De basis voor zijn opmars ligt in de vakantie, zo stelt Van Oostrum. “Ik heb hard en goed getraind. Ik denk dat ik twee weken vakantie heb gehad en toen ben ik weer aan het werk gegaan. Ook ken ik het systeem beter dan vorig jaar. Dat helpt, zeker aanvallend, heel erg mee”, vertelt de guard, die inmiddels uitgroeit tot een asisstenkoning. “Iedereen weet dat ik liever pass dan schiet. Als mijn medespelers snijden, probeer ik ze altijd vrij te zetten. Ik lever eigenlijk altijd wel veel assists.”

Zaterdagavond wacht de uitwedstrijd bij ZZ Leiden en die ploeg is, net als Landstede Basketbal, nog zonder puntenverlies. Na de wedstrijd tegen New Heroes wederom een mooie test. “Die wedstrijd heeft ons goed gedaan, net als het winnen van de supercup. Dat heeft ons echt geholpen en ik denk dat we daardoor een hoge chemistry in het team hebben. Nu wacht Leiden en dat is altijd een lastige uitwedstrijd”, weet Van Oostrum, die daarmee onder andere doelt op de sfeer in Leiden. “Door de sfeer is het momentum moeilijk te stoppen. Ik denk dat Leiden een prima ploeg heeft en het vooral aanvallend goed voor elkaar heeft. Maar wij hebben een goede trainingsweek achter de rug en ik heb daar wel een goed gevoel aan overgehouden.”

© André Rump

Aan de kant van ZZ Leiden treft Landstede Basketbal onder andere oud-spelers Clayton Vette en Jessey Voorn. Met eerstgenoemde speelde Van Oostrum vorig jaar nog samen. “Ik heb natuurlijk zin om tegen hem te spelen. Ik vond Clayton altijd een hele leuke jongen en hij is ook een goede speler. Wij gaan hem zaterdag geen ruimte geven”, weet van Oostrum, die hoopt dat zijn ploeg zaterdag wederom met een zege aan de haal gaat. “Na het winnen van de supercup zijn we nog ongeslagen en dat moeten we zo lang mogelijk vol blijven houden. Het wordt een mooie wedstrijd”, denkt Van Oostrum. De ontmoeting tussen ZZ Leiden en Landstede Basketbal begint zaterdagavond om 20.00 uur.

Basketbal, Landstede Hammers, Nigel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws